Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Orbán vs kohéziós alap

Re: nincs cím

#576303 Előzmény: #576270

Arról nem is beszélve, hogy annak a nagy részét improduktív beruházásokba KELLETT beleölni, illetve szinte egészét éppen az ő cégeik vitték vissza. Magyarán, azokból a """támogatásokból""" nem sok minden maradt itt, többnyire csak a költsége, hogy fenn is tudjuk tartani, merthogy inkább viszik a pénzt, mint hozzák - lásd Makovecz utolsó épületét.

Re: nincs cím

#576274 Előzmény: #576262

"Tudod mit? Tényleg jobb az EU-n kívül, úgyhogy jobban teszed ha kiköltözöl Moldovába vagy belaruszba. majd akkor megérted a dolgokat."

Nem barátom, ez az uszító logika. Ha nagyon akarok EU-n kívül élni, akkor arra ott van Svájc, vagy Norvégia példának okáért, de egyebekben még akár Horvátországot is írhatnám, ahol azért az északi részen egészen Magyarországon érezheti magát az ember legalábbis a lakosság alapján.

"Nettóban éves több milliárd eurót."

Alamizsna és döbbentesen szerény kárpótlás egy 10 milliós piac megszerzéséért.

"Tudod mi jár Neked?"

Tőled? Inkább semmi.

Re: nincs cím

#576270 Dr. ursi Előzmény: #576262

nem értetted meg.

jóval többet "fizettünk meg" mint amit kaptunk azáltal hogy a saját termelésünket iparágainkat leépítettük és import piaccá váltunk a többi uniós országnak elsősorban a naygoknak a piacává, tehát ők a piacszerzéssel sokkal többet nyertek rajtunk mint amit mi kivettünk az eu büdzséből valaha is ...

Re: nincs cím

#576268 Előzmény: #576183

"Viszont szerinted mennyire hajlandóak a német/francia/holland polgárok mélyebben a zsebükbe nyúlni a tapló magyarokat támogatandó, amikor ők maguk is otthon a megszorítással szembesülnek."

Azokkal a sötét suttyó büdös parasztokkal egy MAGYARNAK meg kell értetnie, hogy ha nem tudják ide eladni a sajtjukat, autojukat, szemetüket, akkor még sz*rabbul fognak élni. Mert ez ennyire egyszerű. Ez itt még mindig a piac, és még mindig veszteséges a számunkra és nyereséges a számukra. EZÉRT JÁR A KOMPENZÁCIÓ, és ezért nincs szó sem segílyről, sem alamizsnáról, ez a pénz ugyanis abból következik, hogy mi engedjük az ő szemetüket itt értékesíteni a saját termékeinkkel azonos feltételrendszerben. ENNEK van egy ára, és ez az az ár, amit nem akarnak megfizetni, miközben azért óbégatnak, hogy még több pénzt tudjanak innen kitalicskázni.

SZÓ SEM LEHET ÓLRA és csak tapló magyarországi emberek képesek az ő érdekeikben szót emleni a MAGYAROK érdekeivel szemben.

"Az meg hogy nekünk beintenek, teljesen érthető, ilyen hozzáállással én 1 centet sem adnék Magyarországnak."

Semmi gond, én meg 1 centnyi árut sem engednék be tőlük.

Szerinted melyikünk sz*pná meg ezt jobban? Ők, vagy mi? Súgok: ŐK. És ennek ideje hangot adni és kőkeményen képviselni azt, hogy ami jár az jár és meg se próbálják se magyarországi, se idegenek ezt "segílynek" beállítani.

EZ az EU közös piacának az ÁRA, amit meg kell fizetnie a piacot uraló országoknak, különben a "közös piacnak" nincs értelme, mert az erőegyensúly nemhogy helyre nem állhat, illetve ki nem egyenlítődhet, hanem még mélyebbé válik a szakadék az erősebbek és a gyengébbek között. ERRE találták ki a kohéziós forrásokat ÉS EZ AZ EGYETLEN, aminek valamicske értelme is van az egész kuplerájban, ha valamiféle egységes Európa víziója lebeg BÁRKI szeme előtt.

Az ugyanis azt jelenti, hogy NEM LESZNEK lényeges jövedelmi különbségek a különböző országok különböző régiói között, azaz azt, hogy az EU-ból hasznot húzók vállalják a költségeit is annak, hogy azokban az országokban, amelyeket kizsákmányolnak, összességében mégiscsak elindulhasson egy felzárkózási folyamat, amely egyebekben a társadalmi béke okán valóban garantálhatja a békét Európában.

Aki tehát ezzel szemben érvel, pláne tapló magyarozik, az valójában az egész Európai Unió lényegét és értelmét kérdőjelezi meg, vagyis csak egy dolog érdekli, az, hogy Magyarországnak és a magyaroknak minél rosszabb legyen, mert ez egy bűnös nemzet, aki csak a pusztulást érdemli meg.

Első lépcsőben pedig a liberálkommunisták visszatérését és az országdúlás és kifosztás befejezését.

Re: nincs cím

#576266 Dr. ursi Előzmény: #576247

arról nem is szólva, hogy mi lesz azokkal a kohéziós pénzekkel, amit azért nem kapunk majd meg, mert a várható gdp-nket alábecsülték, míg másokét meg felül ...

-

vagy ilyenkor az van, hogy ők ugyan pl 0,3 növt becsültek és annak arányában kapnánk a kohéziót, de ha mondjuk ne 0,3 lesz hanem 3 ! akkor a kohéziós pénzeket is ennek arányában utánahúzzák ? kétlem ... s már csak ezért is előre megfontolt mocsok szemétláda banda, mert kizárt hogy a görögök jobban növekednének mint mi, de a többi nagy országnál pl britek v farnciák v spanyolok v olaszok megnézném én hogy a becsült gdp milyen köszönőviszonyban lesz a valóssal .... s akkor ők mivel meg túlbecsülték visszafizetnek a kohézióból ???

Re: nincs cím

#576262 xmann Előzmény: #576247

Atyaég. Erre nincs mit mondani.

Tudod mit? Tényleg jobb az EU-n kívül, úgyhogy jobban teszed ha kiköltözöl Moldovába vagy belaruszba. majd akkor megérted a dolgokat.

Az meg hogy mi jár meg mi nem? Ők adják a pénzt. Nettóban éves több milliárd eurót. Aminek egy részét a mi kedves politikusaink pártállástól függetlenül el is lopják azonmód. Majd ezek után még anyáznak. Szerinted ha elmennél a gazdag nagybácsihoz aki megígéri hogy ad neked havi 200 nettót, csak azért, hogy tarts rendet a lakásodban, legyen tisztaság és normálisan éljél, mit fog szólni ha elkezded "nagybácsi takarodj" poszterekkel kitapétázni a lakást, és orítva követeled, hogy neki bizony kutyakötelessége téged támogatni, mert neked az JÁR.

Tudod mi jár Neked?

Re: nincs cím

#576261 Előzmény: #576173

Dr. Ursi példájával élve: Az lehet, hogy mi vagyunk a békák, de nem mindegy, hogy valaki a seggénél van, vagy a szájánál. Táplálékcsatorna, táplálékcsatorna, mindkettő a végén van, mégsem mindegy, hogy melyikkel nézel szembe.

Európa középosztályának Magyarország is része, csak kisebb részben és nagyobb részben az alsóbb osztály. Ugyanakkor Magyarországon belül is értelmezhető a különbség és Magyarország csak akkor mehet feljebb az európai ranglétrán, ha a saját középrétegét húzza feljebb, mert csak ez javíthatja legalább átlagban a középosztályhoz való tartozásunkat.

Teljességgel nyilvánvaló ugyanis, hogy az alsó osztályok középosztályhoz felhúzása nemhogy európai, de magyar méretekben is leheteten egyebekben már csak a definíció miatt is: Bármennyivel húzod feljebb az alsóbb osztályokat, azok akkor is az alsóbb osztályok maradnak, pusztán azért, mert nincs alattuk senki.

Re: nincs cím

#576247 Előzmény: #576139

Szerintem némi feledékenységre ad okot számodra, hogy ezért cserébe le kellett építeni jópáér iparágunkat, le kellett rombolni a gyáraiknkat és át kellett adni a vámbevételeket, valamint le kellett mondani a hazai áruk védelméről, ebbe beleértve a mezőgazdasági szemetek korlátlan behozatali jogának átadását is.

Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy összességében jobban jártunk volna ha a pénzügyeket nézem. Tekintettel pedig arra, hogy mi is befizetünk MÉG A FENTIEKEN FELÜL is a közös kasszába, abba, amiből egyenesen azokat támogatják, hogy errefelé még versenyképesebben tudják a szemetet teríteni, akkor én is kezdem úgy érezni, hogy elmehetnek a p*csába, ha pont velünk szívóznak, miközben a saját portájukon semmiféle rendet nem tudnak tartani.

Ja igen, mondtam már? MI SEMMIFÉLE SEGÍLYT nem kértünk. Ez nem cigányland, bármennyire is szeretnétek így bemutatni, hogy segílyezni kell az országot.

EZ arról szól, hogy az asztalra csapunk, hogy ha egyszer ez egy közösség, amiben JÁRANDÓSÁGOK VANNAK és abból eleve aránytalanul kevesebbet kapunki, miközben aránytalanul nagy bevételektől esünk el, akkor az a minimum, hogy ne így bánjanak velünk, és adják meg azt, ami a szabályok szerint JÁR NEKÜNK.

ELÉG A SZOLGALELKŰSÉGBŐL!

Re: nincs cím

#576183 xmann Előzmény: #576174

Értettem az elején is, csak a hasonlatod volt rossz. Viszont szerinted mennyire hajlandóak a német/francia/holland polgárok mélyebben a zsebükbe nyúlni a tapló magyarokat támogatandó, amikor ők maguk is otthon a megszorítással szembesülnek.

A válasz nem nehéz. És mivel ott is politikusok élnek ezért egyértelmű a vége: csökkenni fog mind a mezőgazdasági mind a kohéziós támogatások összege. Nincs pénz erre. Amikor megy a szekér van, de amikor őket is húzza az ág, akkor bizony beintenek.

Az meg hogy nekünk beintenek, teljesen érthető, ilyen hozzáállással én 1 centet sem adnék Magyarországnak.

Re: nincs cím

#576174 Dr. ursi Előzmény: #576173

sajnálom h nem sikerült leírnom érthetően.

nem akartam hasonlítani az eu országokat a magyar társadalomhoz, hanem azt írtam -nem ment át - hogy ahogy amagyar társ belül a középosztály húzhatja maga után az alsóbb rétegeket, úgy az eun belül a fejlődő országok vagyis a felzárkozók húzhatják maguk után a fejletteket.

rajzolnom kéne, de nem, a béka és a gólya hasonlatom mutatja hogy ahogy jövünk ki a bbéka segge alól azok meg csúsznak le a gólya nyakán így közelednek egymáshoz az egyes országok gazdaságilag vagyis a különbségek csökkennek a válság által.

és most pont meg kéne dobni a szegén országok feéhasználható pénzét beruhra fejlre mert az a fejlettek multijain keresztül a fejlett országokra is jó hatással lenne gazdaságilag áttételesen.

tehát a hsaonlat csak magára a folyamatra értendő.

nem tudom így már érthető voltam e-?

Re: nincs cím

#576173 xmann Előzmény: #576150

de a középosztály itt pont a fejlettek, az alsóbbosztályok meg mi vagyunk. Ezt jól megaszontad

Re: nincs cím

#576150 Dr. ursi Előzmény: #576083

igen. végre.

az eu-nál a gazdag országok azért nettó befizetők, mert a végső mérlegnél ők a legnagyobb haszonélvezők voltak és még vannak azáltal, hogy piacot vettek ezzel a belépő szegényebb országokban a cégeiknek és azok adóján keresztül országuknak.

a szegény országok meg azért nettó pénzkivevők voltak és még vannak mert cserébe a fejlesztési forrásokért azért h felzárkózhassanak a gazdag országoknak csak kb fele szintjéig eladták a piacaikat a gazdag országok multijainak cserébe.

nos, ha ezen akkor akarnak változtatni, amikor a mérleg nyelve billenne, vagyis a felzárkózás lassan ugyan de halad de a gazdag országok gyors ütemben csúsznak lefelé a felzárkozók felé s így egyenlítődnek ki az eun belüli különbségek, akkor nagy hibát követnek el, mert az tényleg az eu széteséséhez vezet, hiszen amiért létrehozták azt az alapot robbantják fel.

igaza van abban is vikinek h pont most épp a válságban kéne nemhogy csökkenteni hanem növelni a befizetéseket és a költségvetést élénkítésre fordítani és végső soron abból a nettó befizetők is részesülnek közvetve a cégeiken kersztül.

először a felzárkozók piacait kell élénkíteni s az húzza majd maga után a gazdag osrzágok gazdaságait.

ez ugyanaz atéma mint a középosztályt kell megerősíteni egy társadlamon belül h az alsóbb rétegeket magával húzza.

Re: nincs cím

#576148 nemértem Előzmény: #576144

Mondjuk se nem találó, se nem szellemes, de ha mindenáron valami jót akarunk róla mondani, akkor nagyjából a Fidesz elindult választási kampányának lényegére hajazhat ez a kis pipettás kísérlet.

Re: nincs cím

#576140 nemértem Előzmény: #576137

Szerencsétlen Fleto túlbecsülte az ő népe ismereteit, Orbán meg saját magából kiindulva nem esik ilyen hibába. .

„Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon,

Mi, akik itt állunk a mikrofonok előtt, mi új emberek vagyunk ezen a helyen. A jövőben a régi hullámhosszon új hangokat fognak hallani.”

Re: nincs cím

#576139 xmann Előzmény: #576083

Kéne a segély persze, de miután meg ideadják, akkor "nem fognak minket Brüsszelből bürokraták irányítani". Végtelenül cinikus hozzáállás: a pénzt nekem mint Magyarország jó királyának meg kell kapnom, de cserébe coki. igazi balkáni mentalitás, azonnal átkokat szórni arra aki egyébként évente eurómilliárdokat önt a gazdaságom életbentartására - mert ne legyen kétség: az eu-s segíly nélkül itt nem recesszió lenne, hanem totális összeomlás. Ha én Brüsszel lennék akkor azt mondanám: Tudod mit nyuszika? Elmész te a....

Re: nincs cím

#576136 banyaiz Előzmény: #576134

Nem lefutott vsz mert nagyon negatív üzenet lenne ez gyengébb EU-s országoknak. Biztos, hogy az összes akit érint ott üti az asztalt. Éppen ezt vonják meg ilyen időkben az még jobban felerősíti az EU ellenességet, nem jó ötlet. Csak hát ínséges idők vannak.

Re: nincs cím

#576135 banyaiz Előzmény: #576128

Nem akartam én semmi rosszat kedves vezetőnknek. Egy eszközt ajánlottam csak ha igazán elszánt, forradalomban van ilyen gyakorlat. :)