Regisztráció Elfelejtett jelszó

Egyiptomot támogatja az unió

Re: nincs cím

#572913 Kissherceg Előzmény: #572778

Orbán védhetetlen álláspontnak nevezte azt, hogy a legkevésbé fejlett uniós régióktól pénzt akarnak elvenni, miközben a fejlettebb régiók közül jó néhánynak megemelnék a támogatását, emellett pedig a növelnék az unión kívüli országok támogatását. "Miért van az, hogy Szabolcs-Szatmár megyétől pénzt veszünk el, Afrikának meg adunk?" - tette fel a kérdést.

Orbán megfogalmazása szerint "a pillanatnyi hadijelentés nem néz ki jól", hiszen a jelenlegi előterjesztések alapján Magyarország 30 százalékkal kapna kevesebb kohéziós pénzt 2014 és 2020 között, mint 2007 és 2013 között. Magyarország helyzete e tekintetben a politikai megoldást igénylő, beazonosított problémák egyike.

Re: nincs cím

#572778 kosami Előzmény: #572771

Nagyon mást nem nagyon tudnak adni. :) Az ipar nulla ,olaj ,gáz szinte semmi. Egyedül a turizmus tartja el őket ,meg a Nílus .

Re: nincs cím

#572768 prospero Előzmény: #572753

Sokak véleménye szerint, amit elvesznek KKE-tól a kohéziós támogatások megvágásával, azt odaadják az arab világnak.

A brüsszeli testület sze…

#572753 Kissherceg

A brüsszeli testület szerint a pénznek köszönhetően már rövid távon több mint 80 ezer ember juthat munkához kisebb infrastrukturális beruházásokon keresztül Egyiptom legszegényebb részein. A bizottság közleménye kifejti, hogy főleg építési munkák és közszolgáltatások kiépítése valósulhat meg, aminek köszönhetően javul a legelesettebbek életminősége.

A képzésre fordítandó összeg pedig elősegíti, hogy a munkaerőpiaci kínálat jobban megfeleljen a kereslet elvárásainak és az ország új gazdasági és társadalmi igényeinek; kétmillió diák lehet ezeknek a támogatásoknak a haszonélvezője, amelyek főleg az idegenforgalom területére összpontosulnak - ismerteti a bizottság.

"Az új támogatás válasz az arab tavasz folyamán az egyiptomi fiatalok által megfogalmazott kulcsfontosságú követelésekre, mi pedig elkötelezettek vagyunk, hogy segítsük az egyiptomiak munkalehetőséghez juttatását, ami az új egyiptomi vezetés egyik legfontosabb célja" - nyilatkozott Stefan Füle, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért felelős tagja.

A brüsszeli testület ezeken túlmenően rámutat arra is, hogy az Európai Unió és Egyiptom közös munkacsoportja szerdán tartja első találkozóját Kairóban, ahol az Európai Unió ismerteti az egyiptomi átmenet támogatására szánt anyagi támogatás egészét, amelynek a kedden bejelentett 120 millió euró is a részét képezi.