Regisztráció Elfelejtett jelszó

Új részvénypiaci kategóriát vezet be a Budapesti Értéktőzsde

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#706354 Grizzly Géza Előzmény: #706352

Jó az egyik komment:

"Remek fogyókúrás lehetőség, beleteszed az összes pénzedet a részvényekbe, azok majd elértéktelenednek akárcsak a cig vagy Keg és garantáltan nem lesz pénzed kajára...

Az viszont tény, hogy a részvénykibocsájtással és a pénz beszedésével Norbiék végre nagy nehezen de milliárdosak lesznek...

Szóval nekem ez erősen gittegyletnek tűnik... ha annyira sikeresek lennének és 10 milliárdjuk van akkor minek is mondanának le a tulajdonrészükről egy "jól" menő cégben...és adnák el az aranytojást tojó tyúkot !!! Te eladnád ????"

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#706352 Janicroft Előzmény: #706346

Végigolvastam a cikket, kicsit elvesztem a random választott XYUpdateXY nevű cégekben, ennek az embernek több cége van mint nekem alsógatyám. Most akkor ki mit csinál és miből van pénz vagy érték? Mely részét viszik tőzsdére? Nagy kamu egyébként az egész, beszopatják a sok hülyét megint... Először a kajával, most már a részvénnyel is.

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#706351 Janicroft Előzmény: #547125

Ezért lett volna jó ha a Wizzair itthon jön tőzsdére, de ebben a sz*rhalomban inkább nem vettek részt, jól tették......

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#706349 Csusza Előzmény: #706346

Na végre! Ez tényleg hiányzott.

Mindent belenyomunk...

:-D

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#706347 Koffein Előzmény: #706346

na még egy tolvajrészvény... de egy bookline, aminek van értéke, a zs kategóriában dekkol, enne meg külön forgalmat fognak generálni, hogy vegye a jónép...

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#632355 Zotya32 Előzmény: #632354

nekik többet fog érni, mert t-kategóriában ki tudja mikor lesz rá kötés... re: aukció

a nyakukon marad a sz*r... jól megszívják végre a tolvajszándékkal tőzsdére jött cégek tulajai... a fagyi visszanyalt... :))

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#632354 Soroska Előzmény: #630371

Ha valamelyik megcsinál egy kibocsátást vagy aukciót, akkor gondolod, hogy többet érnek majd a papírok? A Standard nem ugyanaz a szar lesz, mint most a B kategória?

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#630371 Zotya32 Előzmény: #630369

T papírok:

futur, biomed, fuso, keg, visonka, őrmester meg még egy pár, ahol nem volt nyílvános kibocsátás. Talán nutex? Gondolom a bevezetés óta fogják nézni, így a phyl biztos nem lesz benne.

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#630369 macika Előzmény: #583655

Új kategóriarendszert vezet be a BÉT

2013. június 14. 16:21

Július 1-jétől új kategóriarendszert vezet be a Budapesti Értéktőzsde a börzén jegyzett vállalatok részvényeinek besorolására. A cégek Prémium és Standard kategóriában szerepelhetnek majd attól függően, hogy az adott szegmens feltételeit teljesítik-e. A technikai bevezetéssel tőzsdére lépő cégek számára ugyanakkor még az elmúlt évben a 'T' kategória került kialakításra. Az új szabályok alapján a Prémium és Standard cégek egy külön erre a célra készült presztízsértékű logót is használhatnak, mellyel megkülönböztethetik magukat a magyar vállalati szektor többi szereplőjétől, rámutatva a tőzsdei léttel járó kiemelt és transzparens működésükre - áll a BÉT közleményében.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT), a Közép-Európai Tőzsdecsoport, a CEESEG (Central European Stock Exchange Group) tagjaként 2013. július elsejétől új kategóriarendszert vezet be a BÉT-en jegyzett cégek körében. Az átalakítás fő eleme a csoportba tartozó tőzsdék (Budapest, Bécs, Ljubljana, Prága) kiemelt, azaz prémium, valamint standard szegmensébe tartozó részvényeinek bevezetési és forgalomban tartási szabályainak harmonizálása. Ennek megfelelően a Prémium kategóriába a legszigorúbb kritériumoknak és szabályoknak megfelelő cégek kerülhetnek be, ezzel jogot szerezve a kategóriát megkülönböztető Prémium logó használatára. A sorban a következő kategória a Standard (ehhez a Standard logó használata kapcsolódik), melyben kevesebb feltételnek kell megfelelni. Azok a jelenleg B kategóriában szereplő cégek, melyek technikai bevezetéssel léptek a tőzsdére és augusztus 31-ig nem hajtanak végre a tőzsde szabályzatában meghatározott nyilvános részvényértékesítési tranzakciót, 2013. október 1-től 'T' kategóriában folytathatják tőzsdei pályafutásukat.

Legfontosabb szabályok a Prémium kategória esetében:

-Ebbe a szegmensbe a jövőben már csak törzsrészvényeket lehet bevezetni

-Kötelező már a bevezetéskor elkészíteni és közzétenni a Felelős Társaságirányítási Jelentést.

-Eltörlésre kerül a részvényesek minimális számára (100) vonatkozó kritérium

-A kategória további bevezetési feltételei a jelenlegi A kategória bevezetési feltételeihez képest (árfolyamérték, közkézhányad, 3 éves működés, stb.) változatlanok maradnak.

-A forgalomban tartási követelmények az alábbi két elemmel bővülnek:

1.A kibocsátóknak kötelező a PSZÁF által elfogadott választott nyelv (ez többnyire a magyar nyelv a BÉT-en jegyzett cégek esetében) mellett a közzétételeiket angol nyelven is megjelentetni

2.Társasági eseménynaptárt kell készíteni, amelyet a kibocsátók kötelesek közzétenni minden üzleti év elején (január 1-jén, vagy eltolt üzleti év esetén az üzleti év első napján) az aktuális évre vonatkozóan. A naptárnak tartalmaznia kell az éves beszámoló közzétételének, az éves beszámolóval kapcsolatos sajtókonferenciának, az évi rendes közgyűlésnek, valamint a negyedéves/féléves jelentések közzétételének dátumait (továbbá, amennyiben rendelkezésre áll, az előzetes pénzügyi jelentés közzétételének időpontját). Az év közben felmerülő fontos események szintén bekerülnek menet közben az eseménynaptárba, így kötelező például jeleznia rendkívüli közgyűlések időpontját a meghívó közzétételével egyidejűleg.

Legfontosabb szabályok a Standard kategória esetében:

A Standard kategóriában a szabályok a jelenlegi B kategória szabályaihoz képest változatlanok, azaz a törvényi feltételeknek történő megfelelés mellett teljesíteni kell azt a követelményt, hogy az adott részvénysorozat tekintetében nyilvános részvényértékesítési tranzakciót hajtottak végre.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/uj_kategoriarendszert_vezet_be_a_bet.185291.html

Re: Mi újság a Futrinka utcában?

#583655 Zotya32 Előzmény: #547125

HVG Hetilap

Igazolt hiányzások

2012. december 19.

Csabai Károly

Egy híján másfél tucat cég már nem létezik a Budapesti Értéktőzsdét alapító 41-ből, csak két részvény forog az első évben debütált nyolcból, a hattagú Tőzsdetanács még élő négy tagjából pedig csupán egy maradt a tőkepiacon.

http://m.hvg.hu/hvgfriss/2012.51-52/20125152_mi_lett_a_budapesti_ertektozsde_alapitoi

Mi újság a Futrinka utcában?

#547125 Krumenaker

Ez csupán adminisztratív maszatolás, ami a BÉT alapproblémáját nem érinti.

Az alapprobléma: az utóbbi uszkve tíz-tizenöt évben nem érkezett a magyar tőzsdére olyan cég, amely számottevő gazdasági szereplő.

A tőzsde így viszont egyre súlytalanabb.

Ezen kellene dolgozni. A tőzsde vezetésének, a kormányzatnak, a vállalkozói-munkáltatói szervezeteknek.

Re: nincs cím

#547104 Zotya32 Előzmény: #546983

"Varga-Balázs Attila, a kibocsátási és tagi igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta: a jelenleg a tőzsde "B" kategóriájában szereplő cégek közel felét érinti a változás, ezek az egy év türelmi idő leteltével potenciálisan átkerülhetnek a "T" kategóriába. Az átsorolás a 2005 után tőzsdére került cégeket érintheti, előtte ugyanis a tőzsdére lépés feltétele volt a nyilvános részvény tranzakció lebonyolítása."

itt a megoldás, mindegyik T-kategóriás, amelyik csak behozta a cégét, és rásózta a spekikre... :)