Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Negatívra rontotta Németország kilátását a Moody's

Re: nincs cím

#534619 Arsene Lupin Előzmény: #534535

Tragédia nincsen, nagyjából beárazódott a leminősítés. Holnaptól mehet a DAX újból felfele, mondjuk van tér felfele bőven.

Más:

Nagyon előnytelen az Angeláról kitett kép. A Magyar Hírlapnál már szorult képszerkesztő azért, mert a kerály szakasztott Mr. Bean volt egy felvételen.

Re: nincs cím

#534582 Dr. ursi Előzmény: #534571

na most az a helyzet hogy akkor nekem még más volt a foglalkozásom :o) és még egyáltalán nem foglalkoztattak se kicsi se nagy gazdasági, társadalmi és politikai kérdések sem ...

szóval nem tudok emlékezni.

Re: nincs cím

#534571 Előzmény: #534566

Csak emlékezz a clearing rendszerre, majd a Németország elleni bojkottra és annak következményeire.

Re: nincs cím

#534566 Dr. ursi Előzmény: #534558

jó.

akkor viszont mintha lenne egy ország ahol helyzeti előny van ... :o))) csak a jegybankjának kéne végre eszetlenül nyomtatnia pénzt :o) ha már mindenki amúgy is ide akar befektetni :o)

na ja de akkor usa bajban van, mert ő meg megakarja akadályozni hogy másnak is legyen olyan monopólja mint neki.

usd előállítás a semmiből gombnyomásra, csak beírja fed hogy x billió dollár és megnyomja a gombot és átutalódik a bankokhoz a nagy semmi amit aztán azok kihelyeznek hitelekbe és befektetésekbe ...

Re: nincs cím

#534558 Előzmény: #534543

"mert ha kilép az euróból a márka erősége tönkrevágja."

Elsőre valóban így látszik, ámde:

"olyan -16% gdp"

Simán kiheverhető lenne a német gazdaság számára! És itt jön az, amit kihagysz és kihagytok a számításból, ez pedig a Reichsmark kibocsájtási joga. Méghozzá egy önálló pénzkibocsájtási jog és megszabadulás az EU finanszírozása, meg a PIIGS eszetlen finanszírozása alól. Beza. Ez bizony annyit tesz, hogy a -16% GDP-t lazán ellentételezné az, hogy nincsenek extra kiadásai az EUR megmentése érdekében, a korlátlan pénznyomtatás pedig simán hatalmas profitot eredményezne amiatt, hogy mindenki eszetlenül kezdené a DRM-be menteni a pénzét az EUR zónából. Ennek megfelelően a korlátlan pénznyomtatás annyit jelentene, hogy eszetlenül pénzt nyomva lehet a márka értékét lenyomni, amelynek a tiszta profitja ott jelentkezne.

Magyarán, Svájcot lepipálva, egyszerűen a pénzkibocsájtásból megélne, és valójában nem az USD-nek, hanem a CHF-nek(!) lenne alternatívája a DRM.

És mivel máshol nincs termelés, mert leépült, ezért a német termelés termékeire továbbra is szükség lenne, sőt, mivel csak nekik lenne "konvertibilis devizájuk", ezért máshonnan nem is tudnának rendelni, és mással nem is tudnának fizetni.

Paradox módon tehát, a DRM éppen pénzügyileg röpítené csúcsra Németországot, vagyis pontosan azzal a módszerrel tarolná le Európát, ahogy most mások tették tönkre az EUR-t.

"ezért menti a délt"

Azért menti, mert nagy az adósságuk és ha leírják, akkor bedől a német finanszírozás is. Ha viszont saját pénzneme lenne, akkor ez a probléma már nem fenyegetné.

"de ha a német nép nem látja mert megeveztik az agitproppal akkor baszva van a német haza."

A német nép és a parlament többé nem segít a délnek, ez már lefutott ügy.

"ugyanis ha nem segít délnek akkor az euró erősödni fog és az rontja a versenyképességét"

Ennél valószínűbb a megszűnése, amit ha saját kézben tartanak, akkor jobban intézhetik az ügyet, mint abban a kuplerájban, amit most EU-nak csúfolnak. Szóval, igencsak érdekes számomra, hogy egy tőzsdei forumon pont az nem tűnik fel nektek, hogy a saját pénz Németországban gyakorlatilag monopoliumot jelentene a pénzpiacok felett, kb úgy, hogy a FED tette az USA-ban, vagyis nem tűnik fel nektek, hogy a pénzpiacokon mekkora profitra tehetne szert az önálló devizával.

"a görögöknél ott semmi termlés nincs az 20 év lenne kiépíteni oda egy konkrét marshall terv kell."

Senki nem akar már görögöt menteni.

Re: nincs cím

#534552 Dr. ursi Előzmény: #534547

bocs.

kicsit mintha ideges lennél.

vajh miért :o)

de okés nem "szólok" hozzád többet.

Re: nincs cím

#534547 Kissherceg Előzmény: #534543

ki írta, hogy kilépnek. Moody-s minősítése nem szorít rajtuk, mert pont leszarják. Tudom mit miért tesznek, köszönöm!

Amit írtál inkább AT-nak szól :)

Re: nincs cím

#534543 Dr. ursi Előzmény: #534535

henci, a németeknek az.

mert ha kilép az euróból a márka erősége tönkrevágja.

olyan -16% gdp

és nem fogyasztói gdp :o) hanem termelés ! annyira drágává válik termelnie hogy hatalmas reálbércsöki kell vagyis megszorítások

ha bennmarad akkor amíg bent vannak a többiek értsd gyenge dél akkor gyenge euró segíti épphogy felpörgeti a termelői gdp-t ez akár évi 5-6% is lehet ha tartósan gyenge 1,2 körüli eurusd lenne

ezért menti a délt

és ezért az usa propagamnda mindenféle mondvacsinált tudósok( lásd alapblog interjú)on keresztül nyomatja a merkel elleni agitpropot, pedig ő az aki látja a helyzetet

de ha a német nép nem látja mert megeveztik az agitproppal akkor baszva van a német haza.

ugyanis ha nem segít délnek akkor az euró erősödni fog és az rontja a versenyképességét

ha segít akkor még mindig többet nyer, mert addig gyengén tudja tartani eurót csak ragszkodnia kell h a déliek közben felhozák a gazdasáukat ami egyébként a gyenge eur őket is segíti ha termelnek ezért kellenek a gazdélénk ill munkahelyteremt eu progik nagyban.

a görögöknél ott semmi termlés nincs az 20 év lenne kiépíteni oda egy konkrét marshall terv kell.

Re: nincs cím

#534523 Előzmény: #534494

Eddig. Most, hogy negatív lett a kilátás, már nem biztos, hogy így lesz. Most keződött a sarokbaszorítás.

Re: nincs cím

#534494 Kissherceg Előzmény: #534474

amíg negatív kamattal veszik a kötvényeit, nem hiszem, hogy nagy veszélyben volnának... Senki nem szorítja őket sarokba, köszönik jól vannak és folyamatosan növekednek...

Re: nincs cím

#534474 Előzmény: #534458

Azt hiszem, nem egészen egy hónapja írtam, hogy "és mi lesz akkor, ha Németország adósbesorolását is megkérdőjelezik"? Mert imhol feleim, látjátok szümtükhel, hol tart az nagy háború, most már ott tartunk, hogy végleg ki akarják csinálni az EUR övezetet és az EURÓ-t, mert nem akar konkurrenciát a FED&csinovnyik társulat.

Megjegyzés: Szerintem teljesen jogos Németország megintése a hatalmas adóssága miatt, a gond csak az, hogy ez most már teljességgel kizárja Görögország megmentését ÉS valószínűsíti a PIIGS kezének elengedését, Görögország csődjét egyszerűen azért, mert ez annyit és pontosan annyit tesz, hogy Németország NEM finanszírozhatja tovább ezen országokat, vagyis az utolsó szöget is elkezdték beverni az EUR koporsójába, illetve már megint Németországot kezdik a pellengérre állítani, felelőssé tenni ezen országok belátható időn belüli összeomlásáért.

A helyzet pedig eléggé sakk-matt Németország számára, mert ha nem segít rajtuk, akkor a saját kinnlévőségeit sem valószínű, hogy viszontlátja, vagyis romlik az adósságpozíciója, hiszen nő a nettó adóssága, ha viszont segíti őket, akkor azért romlik az adósságpozíciója, mert akkor ennek az okán fogják leminősíteni.

Ha pedig kilép az EUR zónából vissza a Reichsmarkhoz, akkor aztán végképp újra háborús bűnös lesz belőle. Meglehetősen szépen szorították sarokba, látszik, hogy kipróbált módszert alkalmaztak, és az is, hogy nem tanult sem Németország, sem Európa a múltból.