Regisztráció Elfelejtett jelszó

Leminősítette Olaszországot a Moody's

Re: Leminősítette Olaszországot az S&P

#639441 walex Előzmény: #639432

Unicredit, CIB olasz leány. Majd érdemes lesz figyelni a jövőben, hogy mit változtatnak, ha esetleg az olaszok bóvliba kerülnek.

Épp nemrég olvastam egy régi cikket, hogy a hitel/betét arány 124% volt tavaly, 2008-ban 170% felett volt. Szerintem arra hajtanak most, hogy idén meglegyen a 100% környéke (fiókbezárás, betéti kamatok durva csökkentése, befürdött hitelekből megkapott ingatlanok aukciója, stb.), szemmel láthatóan behúzták a kéziféket és drasztikus költségcsökkentésbe kezdtek.

http://index.hu/gazdasag/2012/persely/2012/10/03/a_fiatalok_szivesen_sporolnak/

Re: Leminősítette Olaszországot az S&P

#639432 Előzmény: #639329

Az még csak hagyján, de képzeljed el azt, amikor majd arra hivatkozva fogják a devizahitelek költségeit emelni, hogy Olaszország CDS felára emelkedik és hogy emiatt drágábban jutnak forráshoz.

Nem mellesleg, ha meg nem teszik, akkor azért lesz roppant kellemetlen érv velük szemben egy bírósági perben, hogy hogyan létezik az, hogy az anyabank forrásköltségeinek a drágulása nem jelenik meg a hitelben, miközben egy arra nézve indifferens ország CDS árazása beépült a költségek közé.

Re: Leminősítette Olaszországot az S&P

#639329 walex Előzmény: #639327

Olaszok bóvlik lesznek, akkor ott is lehetnek szép mozgások.

Nem tudom, olasz bankok (amik nálunk is jelen vannak), mennyit fognak szenvedni emiatt és annak lesz-e hatása a magyarországi fiókjaikra.

Re: Leminősítette Olaszországot az S&P

#639327 Kissherceg Előzmény: #637905

Az ország besorolásának rontásával párhuzamosan az UniCredit és az Intesa Sanpaolo hitelminősítése is egy fokozattal BBB-re változott (szintén további leminősítést valószínűsítő negatív az új kilátás), míg a Generali biztosító besorolása A-ra romlott negatív kilátás mellett.

Az S&P a fentiek mellett a Mediobancat is leminősítette, illetve bejelentette, hogy 23 olasz hitelintézetet vett fel a negatív figyelőlistájára, amelyek kapcsán a következő hetekben hoz döntést, hogy valóban leminősíti-e őket.

Az S&P felőli péntek esti lépés az olasz piacok zárása után érkezett, az amerikai és európai határidős részvényindexekben, illetve az euró árfolyamában nem okozott érdemi kilengéseket. Ugyanez volt elmondható a Fitch szintén péntek este érkezett francia leminősítésének piaci hatásairól is.

Re: Leminősítette Olaszországot az S&P

#637905 walex Előzmény: #637846

Valószínűleg bóvliba vágják őket is rövidesen, akkor lesz majd csak ATH. :D

Re: nincs cím

#531133 Atesz11 Előzmény: #531116

Mókuskerék az egész,újabb hitelek felvétele,hogy a régebbieket törleszteni lehessen!

Jól kitalálták az egészet!