Hozzászólás
matgab Előzmény: #1512507Nekem a telómon van 13 banki app + 2 bróker cég app+ 2 kripto +az Államkincstár.
Én nem vagyok elszállva a Revolut apptól, vannak hasznos funkciói, de azért nem az a legátláthatóbb.
A Revolut business-t meg kb 1,5 év volt mire sikerült megnyitni a számlánkat náluk... (jó, a cégstruktúra nem egyszerű és ez egy külföldi holding cég számlája volt), de amikor az adott európai ország cégtárhelyének a hatóság által digitálisan hitelesített igazolását nem akarták elfogadni , mint a cég hivatalos címének igazlását, hanem ahhoz akartak ragaszkodni, hogy egy olyan csomag futár számláját küldjük meg, ahol a csomagot a céghez sikeresen kézbesítették, az azért furcsa volt.).
De amikor pl. a szlovák Unicredit app-ot kb. minden hónapban újra kellett telepítenem, mert nem engedett visszalépni, akkor azt mondtam, hogy a magyar rednszerek azért nem is rosszak.
Mondjuk a magyar Unicreditnél meg az arcfelismerési képességet vesztette el és hiába kapcsolom be ezt a funkciót, egyszerűen, mintha nem lenne.
Magyar Raffinál meg egyszerre lépek be a céges és a magán számláimhoz és néha meglepődök egy pillanatra, hogy mennyi pénz van a számlámon. Aztán rájövök, hogy az nem is a sajátom.
Magyar Erste nem rossz, bizonyos funkciói (pl. a hitelkártyához tartozó ft beváltásokat) jól elrakták szem elől, azt mindig művészet megtalálni. De pl. hogy a mobilappból tudom úgy hívni az ügyfélszolgálatot, hogy már be vagyok azonosítva, az hasznos (pl. ilyen az Unicreditnél nincs.
Vállalati bankolásoknál meg a digitális aláíró felületeket szeretem nagyon, ott a BNP Paribas rendszere tetszett nagyon, de az Unicredit is elkezdte már használni, de az egy kicsit döcögős még.
A litván Swedbank például ebben a digitalizációs megoldásokban el van maradva eléggé -számomra meglepő módon. Ki kellett utaznom, meg a régi tokenükben lejárt az elem. És mivel az észt számlánkat már megszüntettük - akik a tokent eredetileg adták, ezért nem fogadtak el semmi digitálisan hitelesített dolgot, személyit semmit, ki kellett utaznom fizikailag , hogy megtarthassam a hozzáférésem a számlához.