Regisztráció Elfelejtett jelszó

Megy a zsugázás a BÉT-en.

Re: nincs cím

#443165 Hathor Előzmény: #443156

Telekom is képben van, van lejjebb cikk ebben a 10hsz-ben.

"Belevett az állam az MTelekomba, 5% feletti a részesedés."

Ki kell olvasnom valahol mit jelentenek ezek a nagy állami felvásárlások.

2008óta nem volt szerencsém ezt kitapasztalni sajnos.

Re: nincs cím

#443156 zeeh_ Előzmény: #443126

Rába után lehet, hogy a Richter jön?

Pannergy is gyanús nekem, nagyon megy az srv, de ennél azért tudnék jobb céget is, ha már nagyon venni akarnak.

Re: nincs cím

#443134 Hathor Előzmény: #443126

Gyanúsított lett Hernádi Zsolt

A Mol vezérigazgatóját is gyanúsítottként nevezték meg a horvát miniszterelnök ellen zajló eljárásban, idézi a Bloomberg Tamara Laptošt, a horvát korrupcióellenes ügyészi hivatal helyettes vezetőjét. A magyar olajcég cáfolja, hogy Hernádi bármikor lefizette volna Ivo Sanadert az INA feletti irányítás megszerzése érdekében. A Mol szerint a horvát kormány számára is kiemelten fontos volt, hogy a magyar cég visszarántsa a csőd széléről az INA-t.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/10/molhernadi/

Re: nincs cím

#443126 Hathor Előzmény: #443061

Hatalmas saját részvény csomagot vett a Richter

A Richter a mai kereskedésben 186 374 db saját részvényt vásárolt az UniCredit közreműködésével a BÉT-en 36 066 Ft/db átlagáron. A társaság saját részvény állománya a tranzakció lebonyolítása után 200 222 darab, csoport szinten 210 772 darab.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/egeszsegugy/hatalmas_sajat_reszveny_csomagot_vett_a_richter_6.158213.html

Re: nincs cím

#442948 Hathor Előzmény: #442947

Több mint 30 százaléknyi állami tulajdon a Richterben

Az Államadósság Kezelő Központ szavazati joga a Richter Gedeon Nyrt.-ben 6,13 százalék - jelentette be a Richter a BÉT Honlapján szerdán.

Erről az ÁKK 2011. november 9-én tájékoztatta a tőzsdén jegyzett gyógyszeripari társaságot.

Ezzel a Richterben az állami tulajdon - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél lévő 25,2 százaléknyi részvénnyel együtt 31,23 százalékra nőtt.

A tőkepiaci törvény szerint a 25 százalékot illetve 33 százalékot meghaladó tulajdonszerzés esetén kötelező nyilvános vételi ajánlatot tenni a többi részvényre. A 25 százalékot meghaladó állami tulajdon ellenére azért nem kell nyilvános vételi ajánlatot tenni a Richter többi részvényére, mert 10 százalékot meghaladó tulajdonos is van a társaságban.

A tőkepiaci törvény rendelkezéseiből pedig kiderül az is, hogy a 33 százalékot elérő befolyásszerzés esetén szintén nem kötelező a nyilvános vételi ajánlat, ha nem vásárlással, hanem például jogutódlással került a tulajdonoshoz a részvénycsomag.

http://gazdasagiradio.hu/cikk/70525/

Re: nincs cím

#442947 Hathor Előzmény: #441767

Osztrák vezető a BÉT élén

A bécsi tőzsde vezérigazgatóját, Michael Buhlt választotta a Budapesti Értéktőzsde új elnökévé az igazgatóság.

A tőzsde szeptember 6-i rendkívüli közgyűlése előtt lemondott tisztségéről és igazgatósági tagságáról Patai Mihály, a BÉT és Cselovszki Róbert, a felügyelőbizottság elnöke, így az új it- és fb-tagok megválasztása után új tőzsdeelnököt és fb-elnököt is kellett választani a mai napon megtartott rendkívüli közgyűlésen.

Mától az Igazgatóság jelenlegi alelnöke, és a bécsi tőzsde elnöke, Michael Buhl tölti be a Budapesti Értéktőzsde elnöki pozícióját. Az új tőzsdeelnök személye nem érte váratlanul a piaci szereplőket, korábban a Privátbankár is megírta, hogy az elnöki poszt várományosa a bécsi tőzsde elnöke.

A BÉT igazgatóságának alelnöke Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója lett, akit újonnan választottak be az igazgatóságba.

A korábbi szeptemberi rendkívüli közgyűlésen a tulajdonosok megtárgyalták a kereskedési rendszer cseréjének kérdését. A BÉT többségi tulajdonosa, a bécsi tőzsde a XETRA kereskedési rendszer bevezetéséről szeretett volna dönteni, a magyarországi befektetési szolgáltatók azonban azt kérték: a döntést halasszák el december 31-ig.

A korábbi közgyűlésén nagy viták után végül kompromisszum született, mely szerint a BÉT konkrét üzleti modelljéről egy későbbi közgyűlésen döntenek, valamint a kereskedési rendszercsere-projekt az eredeti tervekkel ellentétben csak 2012 januárjában kezdődik el. A bevezetendő új kereskedési rendszer a Deutsche Börse-NYSE Euronext közös új kereskedési rendszere lesz.

http://privatbankar.hu/reszveny/osztrak-vezeto-a-bet-elnoke-241931

Re: nincs cím

#441767 Hathor Előzmény: #441045

Belevett az állam az MTelekomba, 5% feletti a részesedés

Magyar Telekom részvényeket vásárolt tegnap a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, amellyel az állam már 5 százalék feletti tulajdoni hányadott szerzett a legnagyobb magyar telekommunikációs vállalatban - olvasható a BÉT közleményében.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/belevett_az_allam_az_mtelekomba_5_feletti_a_reszesedes.158040.html

Már megjött a hír: Kicsi…

#441045 Hathor

Már megjött a hír: Kicsit sokáig tart a blog írás, képek szerkesztése, így másfél órából 2.5óáig tartott a kiírása, addigra megjött a hír. Nem baj, szép számok, szép grafikonok, zsugázás meg mindig van itt a BÉTen, akár a Rábával is..

Az ÁKK áll az óriási forgalom mögött

2011. november 7. | 11:55

Átkötések miatt ugrott meg a BÉT forgalma, az első látszat ellenére nem az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) értékesíti a magánnyugdíjpénztári vagyon átruházásával hozzá került részvényeket, pusztán technikai jellegű ügyletekről volt szó - a KBC Equitas információi szerint.

40 milliárd forint felett jár a BÉT mai forgalma, a kiugró aktivitás hátterében az ÁKK tranzakciói állnak. A brókercég szerint az átkötések az ÁKK és egy alapkezelő között történtek, az ÁKK így váltotta át a mögöttes részvényportfólióra a nyugdíjpénztári vagyon átruházásával birtokába került befektetési jegyeket.

Az átkötések a MOL-ban több mint 13, az OTP-ben és a Richterben egyaránt közel 8, míg a Magyar Telekom esetében 5,5 milliárd forintos addicionális forgalmat generáltak (összesen több mint 36 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát). A tranzakciók ugyanakkor hangsúlyozottan technikai jellegűek, azaz nem az ÁKK portfóliójának leépítése okozta a szokatlan jelenséget.

A BÉT elmúlt három havi átlagos forgalma mindössze 15,5 milliárd forint, az elmúlt egy évben pedig csak 15,4 milliárd forintot tett ki az átlagos forgalom. Az októberi teljesítmény (534,6 mrd Ft) egyébként az elmúlt évek viszonylatában nézve is roppant gyengének mondható, 2005 óta ugyanis nem volt ennyire alacsony a BÉT azonnali részvénypiacának forgalma. Ha a forgalom tartósan ilyen magas maradna az több mint duplázódást jelentene az előző hónaphoz képest. A ÁKK birtokában az augusztus végi adatok szerint 374 milliárd forintnyi befektetési jegy és 156 milliárd forintnyi részvény volt

http://www.portfolio.hu/vallalatok/az_akk_all_az_oriasi_forgalom_mogott.157951.html