Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Hathor Előzmény: #441767

Osztrák vezető a BÉT élén

A bécsi tőzsde vezérigazgatóját, Michael Buhlt választotta a Budapesti Értéktőzsde új elnökévé az igazgatóság.

A tőzsde szeptember 6-i rendkívüli közgyűlése előtt lemondott tisztségéről és igazgatósági tagságáról Patai Mihály, a BÉT és Cselovszki Róbert, a felügyelőbizottság elnöke, így az új it- és fb-tagok megválasztása után új tőzsdeelnököt és fb-elnököt is kellett választani a mai napon megtartott rendkívüli közgyűlésen.

Mától az Igazgatóság jelenlegi alelnöke, és a bécsi tőzsde elnöke, Michael Buhl tölti be a Budapesti Értéktőzsde elnöki pozícióját. Az új tőzsdeelnök személye nem érte váratlanul a piaci szereplőket, korábban a Privátbankár is megírta, hogy az elnöki poszt várományosa a bécsi tőzsde elnöke.

A BÉT igazgatóságának alelnöke Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója lett, akit újonnan választottak be az igazgatóságba.

A korábbi szeptemberi rendkívüli közgyűlésen a tulajdonosok megtárgyalták a kereskedési rendszer cseréjének kérdését. A BÉT többségi tulajdonosa, a bécsi tőzsde a XETRA kereskedési rendszer bevezetéséről szeretett volna dönteni, a magyarországi befektetési szolgáltatók azonban azt kérték: a döntést halasszák el december 31-ig.

A korábbi közgyűlésén nagy viták után végül kompromisszum született, mely szerint a BÉT konkrét üzleti modelljéről egy későbbi közgyűlésen döntenek, valamint a kereskedési rendszercsere-projekt az eredeti tervekkel ellentétben csak 2012 januárjában kezdődik el. A bevezetendő új kereskedési rendszer a Deutsche Börse-NYSE Euronext közös új kereskedési rendszere lesz.

http://privatbankar.hu/reszveny/osztrak-vezeto-a-bet-elnoke-241931