Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mi lesz a CHF hitelesekkel - EURHUF/EURCHF = CHFHUF

Re: ...

#774217 Kissherceg Előzmény: #724874

Switzerland's central bank on Friday gave rare confirmation that it had intervened in the currency market to weaken the Swiss franc in the wake of Britain's vote to leave the European Union.

On the back of the unexpected Leave vote, the safe-haven franc rose EURCHF=EBS to its highest level against the euro since August 2015 and had its biggest one-day jump since the Swiss National Bank removed its franc peg to the euro on Jan. 15, 2015.

In a sign of the SNB's actions, the euro steadily rose from a low of 1.0623 to around 1.0790 francs in early London trade.

"Following the United Kingdom's vote to leave the European Union, the Swiss franc came under upward pressure," the SNB said in a statement. "The Swiss National Bank has intervened in the foreign exchange market to stabilize the situation and will remain active in that market."

Re: ...

#724874 Kissherceg Előzmény: #718950

Az SNB szerint továbbra is jelentősen felülértékelt a svájci frank a többi nemzetközi devizával szemben, és idővel gyengülnie kellene. A központi bank szerint a negatív banki kamatok kevésbé vonzóvá teszik a svájci frankban vezetett megtakarítási számlákat, így segíthetnek a frank árfolyamának korrigálásában.

A svájci jegybank továbbra is figyelemmel kíséri a devizapiaci folyamatokat és azok hatásait az inflációra és a gazdasági növekedésére. Az SNB ezek figyelembevételével alakítja monetáris politikáját.

Az SNB csütörtöki tájékoztatása szerint csökkentette idei inflációs várakozásait. A nemzetközi olajárak visszaesése és a frank árfolyamának erősödése csökkenti az inflációt. A bank előrejelzése alapján 2015-ben 1,1 százalékkal csökkenhetnek a fogyasztói árak, 2016-ban pedig 0,5 százalékkal. Az infláció csak 2017-ben lehet újra pozitív tartományban, akkor 0,4 százalékkal növekedhetnek az árak.

A központi bank arra számít, hogy idén gyorsul a világgazdasági növekedés, de továbbra is törékeny marad. Az olajárak csökkenése élénkíti a lakossági fogyasztást, a fejlett gazdaságú országok laza monetáris politikája pedig segíti a gazdasági növekedést. A globális kockázatok között szerepel viszont a görög adósságválság és az orosz-ukrán vita, amelyek bizonytalanságot okoznak.

2014 decemberében az SNB még 2 százalékos svájci gazdasági növekedést várt 2015-ben, de a csütörtöki közleménye szerint már csak 1 százalék alatti növekedés várható idén. Ezt szintén a svájci frank túlzott erősödésével indokolta a bank. Főleg az első két negyedévben lehet gyenge a gazdasági növekedés, ezért nőhet a munkanélküliség.

Re: nincs cím

#718949 Sumér harcos Előzmény: #718948

Egy másik, a devizapiacon éveken át nagyon aktív forrásunk éppen az ilyen elszámolási vitákat valószínűsítette a csütörtöki események után. Ilyen extrém helyzetben ugyanis hiába ad be valaki nagyon gyorsan egy eladási megbízást, vagy hiába állított be előre egy úgynevezett stop-loss megbízást (amely egy meghatározott árfolyamon automatikusan érvénybe lépve eladatja a brókerrel az adott devizát), ez most nem, vagy nem akkor, vagy nem olyan áron tudott teljesülni, ahogy azt a befektető elképzelte. És, mint a már idézett konkrét károsultnál, a jelek szerint előfordult, hogy még egy nappal később is módosították a már lezártnak hitt pozíció adatait.

"......................J…

#718948 Sumér harcos

"......................Jelenlegi tudása szerint több mint 35 millió forintot bukott azon az ominózus csütörtöki napon, amikor a svájci jegybank rögtönzött akciójával 30-40 százalékos – egy normális napon megszokottnál 30-40-szer nagyobb – frankerősödést (eurógyengülést) idézett elő pár másodperc alatt. Mivel emberünknek csak pármillió forint volt a brókercégnél vezetett számláján, az elszenvedett veszteség nagy részét most kellene előteremtenie, és utólag befizetnie......................."

http://vs.hu/gazdasag/osszes/az-eletunk-munkajat-elbuktuk-magyarokat-is-elsodort-a-frankcunami-0121#!s3

Re: nincs cím

#449721 Előzmény: #449551

Ezt most nem értem - én egyáltalán nem beszéltem a diplomáról, semmilyen formában sem, mert annak ahhoz, amit leírtam, semmi köze nincs.

Re: nincs cím

#449551 Wall street Előzmény: #448770

Tudod, az hogy kivel mennyire lehet elbeszélgetni, mennyire becsületes, értelmes,, és hogy mennyire intelligens valaki, ezek nem egyetemi végzettséghez kötöttek, nem függ össze a diplomával ! Ezeket nem tanítják sehol.... meg egyénként is, Én szerintem ha valakinek azé nincs diplomája, mert nem olyan képessége, vagy nem elegendőek hozzá a teljesítményei, ez nem elítélendő, legalább is Én nem ítélem el az iylet ! Ezekből lesznek a jó mesteremberek, akikre szintén szükség van.

De ha valakinek jó esze van hozzá, de nincs pénze tanulni és azért nem tanul tovább az sem elitélendő, , sajnos Ő maga sem tehet róla, hogy az állam ennyire megnehezíti a tovább tanulni akaró dolgát.....

Re: nincs cím

#448770 Előzmény: #448510

Tudod, ebben az országban két dolog nincs. Normális munka és normális munkaerő. Ezt baromi egyszerű bizonyítani, hiába vagy jó vállalkozó, nem kapsz munkát, mert nincs és ha van, akkor hiába keresel normális munkaerőt, mert nincs.

Na, Csefalvay szerint az…

#448563 Kezdolap

Na, Csefalvay szerint az IMF-el hajlandoak targyalni a vegtorlesztesrol.. Kivancsi vagyok a forradalmi visszalepesre..

Re: nincs cím

#448552 NightLord Előzmény: #448516

En elhiszem hogy van nehany piaci forinthiteles is, de hogy az o letszamuk az osszes adoshoz (devizahiteles ill. tamogatott forinthiteles) kepest inszignifikans, az is biztos.

Re: nincs cím

#448516 matgab Előzmény: #448491

Nightlord, nemcsak kamattámogatott forinthitelesekre gondolj! Van egy csomó ember, aki fizeti a 15-35%-os forinthitel kamatokat...

Gondolom a többiek arról beszélnek.

Re: nincs cím

#448510 lagwagoner Előzmény: #448449

"A szakmunkások manapság gyakran sokkal többet keresnek mint a diplomás ! Pl a burkoló, szakács , asztalos, hegesztő....... stb rengeteg van. Ezek mind hiányszakmák."

Kereshetnek többet, ha kitartó. Így korrekt. De nagyrészt itthon keveset keresnek főleg vidéken. Nem beszélve, hogy ha jól is keres abból nem takarékoskodik, így ugyanúgy vannak anyagi nehézségeik. Sokan panaszkodnak ezekből a szakmákból, hogy jó-jó hogy hiányszakma, meg van munka, csak normálisan nem akarják őket megfizetni.

Re: nincs cím

#448491 NightLord Előzmény: #448476

Nem fogod fel, hogy az elmúlt nyolc évben legalább 1000 milliárd ment el a forinthitelesek kamattámogatására? A te adódból ember! És még nincs vége, mert mint mondottam volt, a mai napig 100 milliárdot meghaladó költségvetési tétel. Ez így oké szerinted? És mennyivel kéne még őket megtámogatni?

Re: nincs cím

#448476 zeeh_ Előzmény: #448353

Nézd meg, hogy pl. 5 millára mennyit fizet egy CHF és egy HUF hiteles, aki 2008-ban vette azt fel...

Re: nincs cím

#448465 ikszf Előzmény: #448454

10 percre rabolja az életem. Ez ilyen hülyegyerekfelvilágosító videó?

Ki a f ez a csóka, totál sötét.

Re: nincs cím

#448449 Wall street Előzmény: #448284

A szakmunkások manapság gyakran sokkal többet keresnek mint a diplomás ! Pl a burkoló, szakács , asztalos, hegesztő....... stb rengeteg van. Ezek mind hiányszakmák.

Re: nincs cím

#448353 NightLord Előzmény: #448221

"Ott vannak a forint hitelesek, velük sem foglalkozik senki, pedig eleve többet fizettek már a kezdetektől."

Azokra az állami kamattámogatott forinthetelesekre gondolsz, akiknek a kamattámogatására még az idei költségvetésben is 150 milliárd megy el?