Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Szánalmas.

Mercurius Előzmény: #98591

A spanyol állam nem ad 4.500.000 €-t egy a "csőd szélén lévő", likviditással küzködő külföldi cégnek kölcsön 10 évre, kamatmentesen ennyi pénzt, főként nem a helyi spanyol sajtóban a támogatások jogosultságát firtató cikkek mellet, ha nem látja biztosítottnak a saját érdekeit, azaz; a gyárra megvan a fedezet (önrész), pl. bankgarancia formájában letéve a német befektető által, és a gyár felépülésére, termelésére, adófizetésére, munkások foglalkoztatására garanciát lát. Így éri meg neki. Én elhiszem, hogy jóval mélyebbre látnak Genesis ügyben, mint mi kisbefektetők. Ha adnak hitelt, azt jelenti, hogy "támogatják" a beruházást, azaz akarják, hogy megvalósuljon, és történjen valami, aminek elég konkrétan jelét adták, így szerintem maguk a vissza nem téritendő állami támogatások is lehívhatóak lesznek hamarosan és részarányosan, ahogy az eredetileg is meg lett ítélve.

4,5 millió euró/8millió részvény= ~150 Ft jelenleg. Igaz hogy kölcsön, de 10 évig kamatmentes, és állami támogatás mellé jár. A hitel és a támogatás megvan, anélkül hogy a Cogencon keresztül beletettek volna pénzt. A Cogencon keresztüli német befektetővel a tárgyalások március óta zajlanak, és nagyon jó eséllyel további meghosszabbítás következik a mostani hír alapján. Ezek igen komoly tárgyalások lehetnek a jelenlegi többségi részvényesek, és az új befektető között. Nem valószínű, hogy az eddig elért eredményeket, olcsón odaadnák, ezért is húzódnak el ennyire a tárgyalások. A Fund által pedig garantálva van a sikeres tőkeemelés (566.666db x3 €), így a csődöt is elkerüli a cég. Ha a Fund betesz most 1 részvénybe 3 €-t, mennyi az esély arra, hogy a német befektetőtől kevesebbet fog kérni értékében és arányaiban a vállalatokért cserébe Cogenco részesedésből???

Csak a vak nem látja, hogy igen komoly fejlemények vannak, miközben ex a CIB baktól nem kaptak hitelt (bár nem is kértek), ahol elég kemény átszervezés van, és ez mennyire gáz jellegű agyrémekkel látja el a fórumolvasókat. Gazdika meg csalásról, csődről, bűnözőkről fantazmagóriál +PSZÁF, stb. Röhejesek!