Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zaftos történetek az amerikai filmipar bugyraiból (1)

matgab Előzmény: #879086

nem a fegyvermester nem ellenőrizte (valszeg ő sem) hanem a segéd rendező...

A fegyvermester az valami 24 éves pályakezdő csajszi volt. Gondolom odakerült élete második vagy harmadik forgatására és egy kicsit spórolni akartak ő meg megfelelő tapasztalat nélkül is elvállalta. Mi baj történhet, ebben az évszázadban nem történt még ebből baj soha!? - felkiálltással.

Azért egy egy ilyen forgatáson mindenhol úgy mennek a dolgok, hogy tele van mindenki marha nagy művésszel, bárkire rákérdeznek, hogy van-e az adott munkához végzettsége, vagy biztosítása, akkor marha nagy a sértődés, hogy őt egyáltalán szakmai mivoltában megkérdőjelezik.

A forgatási technikai eszközök is elromlanak , mert nem vigyáz rá a stáb, felelősök soha nincsenek, nem lehet tudni, hogy kinél mi romlott el, kinél mi tűnt el.

Persze mindenki nagyon busy, mindenki nagyon elfoglalt, a mindenféle adminisztratív hülyeségre senkinek semmi ideje nincs.

Meg egy-egy forgatási nap, amúgy is marha drága, tehát ami nem az adott illető stábtag saját (vagy haver ) pénze - arra nem marad sem idő, sem energia, sem pénz foglalkozni.

Sok stábtag amúgy sem képes még akár egy legegyszerűbb saját vállalkozást indítani is, mert az már túlzóan macerás. De legyen valahogy kifizetve (azonnal). Oldja meg a producer, hogy hogyan , ha neki kell a számla...!


Szóval én inkább azon csodálkozom, hogy ilyen eseményekről kevésbé hallunk - valszeg erről sem hallottunk volna, ha nem egy ilyen celebbel történik a dolog. De ott vannak a megépített díszletek, a kellékfelszerelések, a sminkesek , fodrászok, akik mind okozhatnak komoly sérüléseket, ha épp nem megfelelően dolgoznak. Még a special effektek (robbantások stb.) arra még azért jobban odafigyelnek.