Regisztráció Elfelejtett jelszó

pre-fasiszta gondolatok a nyugdíjrendszer körül

matgab Előzmény: #873761

Én úgy érzem, hogy most van törésvonal a társadalomban és ha ezt nem szüntetik meg az semmi jóra nem fog vezetni.

A dolog ott kezdődik, hogy a nyugdíjasok és egyéb inaktívok vannak a társadalomban többségben. Ezeknek a mindenkori politikusok fullban nyalják a seggüket, mert nyerni akarnak megint. Ezért mit csinálnak? Adnak a nyugdíjasoknak ingyen utazást - miközben a kismamáknak kell fizetni, sőt a gyerek után is kell fizetni- adnak nekik gyógyszer támogatást, különböző jutalmakat (pl anyám minden évben kap tízezer forint körüli összeget az önkormányzattól, mert elmúlt 70 és még él!) meg ha ez sem elég akkor egy zsák krumplit meg a TIZENHARMADIK havi nyugdíjat! Édes f@szom versenyszférában ki kap 13. havit? Max bonust, ha jól dolgoztál. De amikor 13. havit kaptak, akkor az MSZP 14 meg 16. havi nyugdíjjal is kampányolt!

TEljesen fenntarthatatlan rendszer, aminek egy lényege van, hogy a nyugdíjasok akkor is meg fogják szavazni ezeket a politikusokat, ha szarrá adósítják az országot, vagy/és ha szarrá lopják az adófizetők pénzét!


Ezért egyrészt az egész választási rendszert át kellene alakítani és aki nem fizet be az elmúlt 4 év átlagában többet az államkasszába, mint amennyit kapott onnan, az ne szavazhasson. Döntsenek a jövőről, akik eltartják az országot!

Másrészt a nyugdíjakat maximalizálni kell és fenntarthatóvá tenni. Csak akkor marad a rendszer fenntartható, ha a jövő társadalmában növekszik az aktívak aránya a társadalomban. És bárki aki ehhez hozzájárul azt fullosan támogatni kell, közvetlenül és közvetett módon (akár a szüleinek a nyugdíjának az emelésével) aki meg nem járul ehhez hozzá - akár önként akár kényszerüségből, az meg dolgozzon , és adózzon kőkeményen, hogy előre kitermelje azt, hogy őt majd a társadalom következő generációja jó néhány év(tized)en keresztül el fogja tartani.


A szolgáltatásokat nem lehet eltárolni. Ha nincs gyerek, akkor nem ér semmit a félretett pénze, meg a 20 milliárdos havi nyugdíja sem ér semmit, mert nem tud szolgáltatást igénybe venni. Nem lesz kenyere, nem lesz orvosa , nem lesz egy szakadt cipője sem!

Ha politikusok lennék, akkor ezek lennének a legfőbb programjaim- persze nem kerülnék be a parlamentbe, mert a sok nyugdíjas szavazó arra fog szavazni, hogy ne kerüljek be és a politikusok korrumpálják le őket üveggyöngyökkel, hogy utána felelősségre vonás esélye nélkül lophassák szanaszét az országot.

Nem a gyerektelenek lennének büntetve, hanem a mostani teljesen irreális teherviselésből járnának a gyereket nevelők kicsit igazságosabb helyzetbe.


Ez kb. olyan, hogy minden vállalkozó KATA-s akar lenni, mert nem akarnak adót fizetni. Akinek meg normál vállalkozása van vagy ne adj isten alkalmazott, az meg szarul jár. Ezért lett hirtelen többszázezer KATA-s. CSökkentek az adóbevételek. Rájött az állam, hogy bármilyen klassznak tűnik a KATA, hiányzik a rendszerből az addig beszedett pénz. És most a KATA-sok fel vannak háborodva, hogy szivatják őket. Hát nem! Eddig éltek igazságtalanul kedvezően!

Ugyanez van a gyerekvállalásnál is: Azért nem szaporodik az értelmes része a társadalomnak, mert belátja, hogy nettó szopás ahhoz képest, hogy ha nem vállal gyereket. Ezért van az, hogy egyre többen nem vállalnak gyereket. Mert racionálisan viselkednek. Mert jobb/ kényelmesebb rövid távon.

Kb ennyi a lényege a nyugdíjasok "jól " tartásának- ami persze mint amivel kezdtem nem fenntartható!