Regisztráció Elfelejtett jelszó

pre-fasiszta gondolatok a nyugdíjrendszer körül

matgab Előzmény: #873725

"Egyébként a jövőben alapjövedelem lesz nagyjából és teljesen megszűnik a nyugdíjrendszer ebben a formában, de igazából mindegy is."

Addig amíg ez megvalósulna azért ne állj fél lábon.

Alapjövedelem bevezetése oda vezet, hogy elszalad az infláció. Sehova máshova. Az emberek mindig többet és többet akarnak, jobban akarnak élni a többi embernél. Nincs egy szint, ami felett az emberek azt mondanák, hogy most már elég, inkább lemondok a többiek javára, nekem ez már nem kell.


Szerintem -és évek óta ezt mondom- hogy ha nem oldják meg azt, hogy a társadalom nem reprodukálja magát, akkor a nemzet ki fog halni. Nem okoz ez nagy problémát a globális történelemben, rengeteg nép halt már ki és mi mégis szépen megvagyunk. Ez azoknak lesz rossz nagyon, akik lekapcsolják a villanyt , majd valamelyik rezervátumban.

És az meg teljes nonszensz, hogy azok akik jól kerestek - azok nyugdíjas korukban is a legtöbb segélyt kapják a társadalomtól. Mert a nyugdíj az segély. A többiek lemondanak a jelenlegi fogyasztásukról. A pénznek csak akkor van értéke, ha van mögötte gazdaság. Ha nincs olyan aki dolgozzon és előállítson terméket vagy szolgáltatást, akkor a pénz nem ér semmit.