Regisztráció Elfelejtett jelszó

#to_the_moon

matgab Előzmény: #872579

Visszatérve az Array-re...

https://www.marketwatch.com/story/array-technologi...

Egy biztos, mi ksibüfi Array tulajok át lettünk baszva. Az IPO előtt a tőkebefektető jól felfújathatta az eredményeket, elvitték tőzsdére a céget, ott még marketingeltek egy kicsit és IPO ár felett kiszállva kb. meg 7-10-szerezték a pénzüket.

Most elment a pénzügyi befektető és pofánkba basszák, hogy az alapnyag árak mozgása és a logisztikai költségek emelkedése hazavágta a profitot és amellett az árbevétel is 44%-kal csökkent. Az egész ügylet SEC-ért kiálltana.

Másrészről mennyire amatőr üzletpolitika az anyag költséget nem le hedgelni? Illetve azt mondják, hogy amint bejön a PO, abban a pillanatban megrendelik az alapanyagot hozzá, csak az első ajánlattételtől 4-6 hét amíg végigfut a rendelés... Hát miért nem úgy adnak ajánlatot, hogy indexálják az árát az alapanyag árindexéhez?? Jesszus milyen amatőrség.

Mindezek ellenére 0,01 USD-vel teljesítettek rosszabbul, mint a várt 0,2 -s EPS, ehhez képest azért a 35%-os esés egy kicsit túl erősnek tűnik. Ilyen esések akkor szoktak lenni, ha a biotech cégeket az FDA elhasaltatja. Vagy ha számviteli csalás derül ki. Na de bazzeg, 0,01-es alulteljesítésre 35% -ot ütni egy olyan részvényen , ami már előtte is esett 50%-ot, az szerintem nagyon erős...

Ti hogy látjátok?