GHSI
Peti84 Előzmény: #869705Pontatlanul fogalmaztam, ezért elnézést. Én EV alatt elsősorban olyan járgányt értettem (gondoltam), ami azért némi önvezető funkcióra is képes (vagy képes lehet, nem is olyan sokára), és itt nemcsak az automata parkolásra gondolok. Pl.: Tesla Autopilot, vagy az Xpeng XPILOT 3. (erre írtam, hogy gyakorlatilag nem is autót fogunk venni, hanem inkább szoftvert). Ebben ez a kettő cég a többihez képest előrébb van.
Az, hogy ezek a gyártók megrekedne-e vagy sem, majd az idő eldönti (nézzük meg, hogy 3 év múlva pl.: az Xpev rvk hol lesznek, legyen a kiinduló ár 32 USD/rv). Én arra fogadok (most is, mert pozit építem folyamatosan), hogy nem rekednek meg, és nem csak az Xpeng nem reked meg. Pontosabban addig nem rekednek meg, ameddig a politikusok azt nem kezdik el sulykolni, hogy az EV egy koszos technika és nem is környezetkímélő (ha ezt húzzák elő akkor kuka persze).
Én befektetéseknél általában olyan céget/cégeket keresek, amik startup fázisban van/vannak (ezért is nehéz árazni, igen a fikciót árazzuk és azt, hogy majd az Xpeng 2023 Q3-ban talán képes is lesz némi eredményt termelni) mert azok szerintem %-osan (nyilván nagyobb rizikó mellett) többet hoznak, mint egy kiforrott eredményt termelő cég.
Valamint, ha az adott cég mögött gyakorlatilag egy világhatalom áll (és Kínáról beszélünk, ez egy nagyon nagy előny), az nem olyan rossz (sok kockázat mérséklődhet is). Amint írtam az Xpengnek a kínai piac egy kisebb, része is hosszú évekig bőven elég lesz/lenne (nem szomorkodnék miatta).