Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA

matgab Előzmény: #864938

Összességében azt látom, hogy Biden-t beállítja a média , mint Göncz Árpádot jóságos szerethető nagyapóként, míg Trumpot, mint primitív sutyerák. A közvélemény kutatásoknak is az volt a célja, hogy az emberek pszichésen a győzteshez szeretnek tartozni és azzal , hogy azt mondták, hogy Biden megnyer mindent főlényesen, a kongresszust meg a szenátust is- elég keményen befolyásolták a tömegeket. Arról nem is beszélve, hogy Trumpot akkor cenzúrázták amikor akarták, olyan közösségeket is simán töröl a facebook , mint pl a "normális élethez ragaszkodók 16ezer fős csoportja- aki nem hiszem, hogy amúgy etikai elveket sértene. Gondolom USA-ban ugyanilyen alapon töröltek más politikai csoportosulásokat is.

Trump amellett, hogy lehet, hogy idióta, de ő volt nagyon hosszú ideje az első elnök, aki nem indított háborút (pedig lehetősége lett volna beavatkozni Szíriában is vagy máshol), sőt inkább kivonta a katonákat, az offshore cégeket elkezdte repatriótálni és a külföldi gyártást is visszavinni az USA-ba és ellenállt a migrációs hulámnak.

Azt hiszem, ezek a lépések egy átlag amerikainak az előnyére váltak (volna) hosszú távon ha sikerül keresztülvinni az elképzeléseit.

Biden meg a nagytőke képviselője vagyis inkább bábja, bólogató Jánosa lesz. Elmarad az adóemelés, de elmarad a gyártás hazahozatala és a hazai adófizetési réteg szélesítése. Cserébe lesz majd háború. Mindez összességében - migrációs és egyéb társadalmi destabilizációs mozgalmaknak köszönhetően könnyen még jobban el fog adósodni az USA, sőt akár polgárháborús helyzet is kialakulhat. A birodalmi politika katonai fenntartása -gyengülő gazdasági hátországgal meg mindig a nagy birodalmak összeomlásához vezetett a történelem folyamán.