Regisztráció Elfelejtett jelszó

elkezdték shortolni

Koffein

Ez általában azt jelenti, hogy óriási a veszteség és beakarják nyusziztatni a remegőkezűeket, hogy kezdjék el dobálni, hátha nyerőbe fordul a pozi... :)

"Egyes fedezeti alapok arra tippelnek, hogy a tőzsdéken a koronavírus-válságból különösen erősen profitáló vállalatok napjai meg vannak számlálva. Ilyenek lehetnek például az otthoni számítástechnikai megoldásokhoz, testedző-eszközökhöz, az online boltokhoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódó részvények.

Egyes fedezeti alapok (hedge fund-ok) most ezen részvények esésére fogadnak, abban a hitben, hogy a vállalatok nyereségének növekedése gyorsabban megszűnik, mint ahogy arra sok befektető számít írta a Financial Times.Elkezdtük shortolni a Covid-19 miatt túl nagyot emelkedő részvények egy részét, olyan vállalatokat, ahol úgy érezzük, a jövedelem jelenlegi pályája nem fenntartható mondta Tim Campbell, a szingapúri Longlead Capital Partners befektetési igazgatója. Az elmúlt hetek egyik legnagyobb kiépülő pozíciója a fedezeti alapoknál az informatikai szektor shortolása volt – derül ki Goldman Sachs ügyféltájékozatójából.

A shortoló hedge fund-okra példaként említik még a Tiger Management, a Lone Pine Capital, a Palestra Capital és az Argonaut Capital cégeket. A kedvelt shortolási célpontok közé tartozik a német HelloFresh élelmiszer-kiszállító cég részvénye.

A szkeptikusok azzal érvelnek, hogy az ilyen részvények valós értékének meghatározása nehéz a rendkívül alacsony hitelköltségek, a makrogazdasági növekedési pálya bizonytalansága, valamint a hatalmas kormányzati és jegybanki ösztönző programok miatt. Ez gazdasági visszaesés esetén is támogatja a részvényeket. (Ez egyébként a long, azaz vételi pozíciók árszintjének meghatározását is megnehezíti – a szerk.)"

https://privatbankar.hu/cikkek/reszveny/bemutattak...