Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ibiza


Még pár dolog az alapokhoz ahogy én látom:

ezeket az elején kell egybegondolni egyfajta fengsuiba rendezni, ez nem 15 perc, napokig kell agyalni élvezni és érezni fogod, tudni fogod amikor eltalálod.
nem is gondolod ez mennyire fontos!!
Nincs olyan induljunk el aztán majd megváltoztatjuk. Az idők folyamán változhat de ne felejtsd el a partnereid ezzel fognak azonosítani amivel megismertek.

A cég arculata:
A cég te vagy, olyan legyen a cég amilyen te vagy valójában, ha dinamikus és nyitott vagy akkor legyen ilyen, ha megfontolva haladós precíz ember akkor legyen olyan.

Cégnév: nagyon fontos, kifejező legyen, könnyen kiejthető akár külföldieknek is. Alkothatsz betű- vagy mozaikszót.
Egy cégnek van rendes teljes neve és megjelölhet rövidített nevet ezt is használhatja. Betűszó vagy mozaikszó is lehet.
A rövid cégnévben lehetőleg ne legyen magyar ékezetes betű. Gondolj arra ha külföldi partnered van, gond neki a saját billentyűzeten leírni. Vagy ha rendelsz külföldről árut, a csomagmatricán sok esetben csak furcsa karakterek lesznek az ékezetes betűk helyén esetleg nem érti a futár.
Ne legyél szilúsön meg valami külföldies gagyi.

Logo és megjelenés: nem fontos logó de ha van akkor ne tigris vagy valami eltúlzott dolog legyen. Ha nincs logo akkor betűtípust kell jól kiválasztani és a szineket. szolidan saját stílusban.
Csak gondold el milyen lesz egyben a névkártyádon.
Igen névkártya, elengedhetetlen. Egyszerű letisztult, informatív. Lehet rajta a fényképed logód a cég mottója.
Arányosság harmónia, ez is te vagy amit a fentiekben látsz.

Saját megjelenésed:
Mindenekelőtt tisztaság és ápoltság, a stílus már a sajátod.
Nem kell piperkőcnek lenni, napi borbély, lakkcipő, kamu rolex...
Csak ha tényleg ilyen vagy.
Olyan legyen amilyen vagy, de mint írtam fontos a tisztaság. Mindegy milyen a hajad de ne legyen zsíros, kezek is fontosak, tiszta köröm, a ruha is a stílusod, 1-2 napos borosta belefér ha olyan a stílusod vagy ápolt szakáll, fogaid is legyenek rendben.
Ha nem vagy öltönyös ember akkor ne hord, ma már bőven elég pl a farmer, ing (nyakkendő nem fontos ha nem a stílusod) esetleg zakó, hozzávaló tiszta cipő.
Az ing mindig hosszúujjú, amit a hőségben felhajthatsz bátran kézközépig. Az ing olyan legyen ne látszódjon meg ha megizzadsz, kevés szánalmasabb dolog van az izzadságfoltos feszengő embernél. Illatok: szolid, max fél méterről érezhető sima tiszta illat, vagy semmi.
Műszaki háttér:
Ez is nagyon fontos az indulásnál.

Kell egy központi gép, a telephelyen amire távolról is rá tudsz kapaszkodni. Ma már nagyon jó laptopok vannak.
Nekem van központi gépem, asztali laptop, és "utazós" 12"os laptop, a mailokat telefonos is meg tudom nézni ha fontos.
Én azt gondolom telefont csak végszükségben használd a céges dolgokhoz.
Központi helyen kell tárolni a dolgokat amihez jogosultság arányában férhetnek hozzá a többiek. A nem túl bizalmas de fontos adatok mehetnek felhőbe is, árlisták táblázatok stb stb..
Saját gépekre is legyenek lementve a projektek és a hozzá tartozó adatok, egyrészt kényelmes másrészt jó ha több helyen van ha elromlik a központi tároló.

Weboldal:
Minden cégnek kell, ha bejelentkezel egy partnernél egyből megnézi a cég adatait és a weboldalát Fb oldalát.
Weboldalon a cég és a saját profilodnak kell lenni esetleg a kollégáidnak. Persze az elérhetőségekkel. Telefonok skyp vagy hasonló.
Facebook oldal: ez is kell. lehet olyan mint weboldal, megjelenésre mindenképp olan legyen.
Fentieket karban kell tartani, felrakni apró híreket, referenciákat. Facebookon akár személyesebb eseményeket, akár céges bulikat, közös kiránduás, ökörsütés.
Ezeket folyamatosan figyelni kell ha van megkeresés minél előbb reagálni.
Fentiek pontos beállítása nagyon fontos. A potenciális ügyfeleket követni kell vagy bejelölni. A weboldaladnál fontos a megoszthatóság és a teljesen nyílvános elérhetőség!!

OLyan weboldal/szerver szolgáltató kell akinél le tudsz védetni domén neveket és saját mail címet is tudsz @cégnév.hu vagy .com.vagy .eu. Második levelezőnek lehet másik szolgáltató, nekem bejött a gmail... nagyon használható, naptár rész.cimkék, feladatok közé helyezés...nekem tökéletes és ebbe hívja le a céges levelező címeget cégnév@cégnév.hu, info@cégnév.hu stb ..
Azért kell saját mailcím is mert akkor nem vagy kiszolgáltatva esetleg bedöglő nagy szolgáltatónak.

Kerüld az ingyenes weboldalt készítő helyeket! gagyi.
Partner beüti a weboldalad és jönnek fel a reklámok.. ááá

Telefon:
Váljanak külön a telefonszámok! legyen a céges és a privát számod külön, legyen központi számod is (ez is lehet mobil).
Ma már vannak átirányítási lehetőségek, kétkártyás telefonok.
Névkártyán legyen rajta a központi szám a te saját üzleti számod ( a lényeg az elérhetőség) Ha olyan a partner és az üzlet akkor ott a partnernél mondod, ráírom a kártyámra a privát számomat ezen bármikor hívhat akár hétvégén is, és ráírod, nagyon hatásos de akkor fel is kell venned hétvégén is ha hív, de mindenképp vissza kell hívnod, nem véletlenül hív.

A mai mobilokkal meg lehet határozni egy ne zavarj időszakot ez rajtad múlik, engem H-P 9-20óráig el lehet érni Ezen kívüli időszakban vagy hétvégén csak a VIP-ek érhetnek el, család közvetlen kollégák és a legfontosabb ügyfeleim és a barátaim (nem haverok hanem a barátok).
A ne zavarj üzemmód azért is jó, mert fogadja a hívást de nem csörög, megnézed ki az ha akarod visszahívod.

Számlázó program:
ez nem csak számláz hanem ezen keresztül adod az ajánlatokat vagy adsz megrendeléseket, ma már aláírás nélkül elfogadják számlákat is, a NAV előírások miatt olyan kell ami online lejelenti a navnak ami kell. Olyan számlázó kell aminek a megjelenését alakíthatod.. ezt fogja látni a megrendelőd ha ajánlatot küldesz, olyan kell amibe be tudod integrálni a LOGOdat. Én Axel pro-t használom raktárkészletet is nyílvántart bejövő számlákat is berakhatod, ajánlatot tud, megrendelést, minden testre szabható, modulárisan bővíthető.


Bankszámla:

Mindenképp legyen online elérhető, kétkulcsos belépési rendszer (sms-ben kapsz második kódot) én a tokeneket nem kedvelem.
Utaláshoz, számlára belépéshez soha ne használj telefont!!
A számlához több kártya. Debit meg dombornyomott (ez az autóbérléshez szállásfoglaláshoz) meg webkártya lehetőség a külföldi webshopos vásárláshoz
A számlán belül alszámlák lehetősége, pl EUR számla fogadására.
Apróság de kérj sms-t h terhelés van a kártyákon vagy utalást kapsz.
Kártyahasználattalról jövő sms ellenörzés..amikor utalást kapsz és jön sms az jelentős motiváció, főleg életed első hosszú számjegyénél :)

Kerüld a vállalatirányítási rendszereket és cégminősítéseket! Felesleges pénz, idő, energia, elveszíted a rugalmasságod.

Fentiekre sokan azt mondanák..ááá ezt mind tudom, ja... de egybe senki nem rakja össze, tízből 1-2 ha odafigyel ezekre.