Regisztráció Elfelejtett jelszó

az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra :DDD

matgab Előzmény: #851555

Nem tudom mit pedzeget gyurcsány, nem hallottam róla, de abban biztos vagyok, h azt nem, h a nyugdíjasok szavazati jogát korlatozzak.

Apád anyád ha nyugdíjas nem szavazhatnanak, ha kevesebbet fizettek be az államkasszába, mint a nyugdíjuk. De te mint szavazó nyilván nem fogsz arra szavazni, hogy holnap lőjjék őket a Dunába - mert ez szokott lenni a következő mondat...

És te sem szavazhatnal ha eltartatod magad a társadalommal. Persze lehet, hogy tőzsdei jövedelmed adója magasabb lenne, mint a nyugdíjad és akkor ugyanúgy szavazhatnal, mint a fiad - aki akkor már dolgozni fog. Most is dolgozhatna egyetem mellett és akkor ő is szavazhatna.

Miért szavazhat ma egy szenilis 80eves, aki esetleg egy pufajkas pribék volt az ötvenes években és nem szavazhat az a 16 éves fiatal, aki esetleg munkásként dolgozik, mert nem volt pénze a szüleinek arra h elkezdjen egy középiskolát?

Miért szavazhat egy évek óta munka nélküli alkoholista, amikor nem szavazhat egy olyan külföldi orvos, aki itt dolgozik, adózik már 4 éve csak még nem állampolgár?

Miért van az, hogy a demokráciában 3 hülye leszavazhat egy professzort?

Miért nincs joga szavazni egy 13 éves gyereknek, aki követi a politikai eseményeket, míg szavazhat bárki analfabéta, aki elmúlt 18?

Nekem nincs bajom azzal, h azok a magyar felmenőkkel rendelkező családok, akik nem a mai Mo-n élnek azok a mai rendszer mellett szavazhatnak és dönthetnek 3-4 képviselőrol. Persze ha az én rendszeren vezetnék be, akkor ők sem szavazhatnanak.

Ami megoldás lehetne, h lenne egy felső ház, ahol alanyi jogon különböző társadalmi csoportok (nyugdíjasok , diákok, kisebbségek, határon kívüliek stb stb) kepviseltethetnék magukat és bizonyos őket érintő problémákat felhozhatnanak az ogy elé.