Strandpapucs
Cinder03Szeretném megosztani veletek a hétvége egyik legérdekesebb 5 percét! Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy ha itt megosztom mindezt, akkor tiszteljetek meg azzal, hogy sehova nem kerül ki ezen fórumon kívül! Úgy hozta a sors, hogy egy üzletben összefutottam Pappal. Úgy éreztem, ha nem megyek oda hozzá, akkor ezt nagyon bánni fogom.Megszólítottam és elég közvetlen módon, szinte meg sem lépődve válaszolgatott néhány kérdésemre a lisztek előtt állva. 5 percig sikerült szóval tartanom, de nem akartam tovább faggatni, mert az túl tenyérbemászó lett volna.
A legfontosabbak:
A kérdésemre, hogy tényleg nagyon nagy dolog készül-e visszakérdezett, hogy mi számít nagynak. A többször elhangzott 5 éven belül egy 75 Mrd bevételű céget szeretnének válasz érkezett. A sok pletyka hülyeség. Nem, nem vesszük meg a Telenor 25 %-át. Azt mondta hogy ő mindenkinek azt mondja hogy ne olvasson fórumokat mert az mérgezi az emberek gondolatait...Nem közbeszerzésekkel akarnak nőni. Nem akarnak 4ig 2.0 lenni. Szerinte az az üzleti modell életveszély. Azt sem akarják hogy valamit megvesznek 10 forinton majd 12-n eladják. Egy olyan saját terméket (termékeket) akarnak ami a közép európai rendszerintegrátori piacon egyedülálló. Erre épül minden. A rendszerintegrátori fókusz többször is elhangzott. 1,5 éven belül kész akarnak lenni a termékkel, közben akvizíciókkal is számolnak.
Kérdeztem hogy a perziben szerepelt hogy idén Q3-ban akvizíció bejelentése várható és ez hogy áll lévén hogy Q4 van. Itt kicsit fura volt és meglepődött majd azt mondta hogy ezt idén azért nem zárná ki mert több céggel is komolyan tárgyalnak.
Összességében azt éreztem, hogy nincs itt semmi átverés, nagyon is komolyan gondolják a jövőt, az irány egyértelmű. Viszont a rengeteg nagy ívű spekuláció, amiből majd fél év alatt mindenki nyaralót tud venni Floridában az nem fog összejönni. Bevallom én Telenor hívő voltam emiatt mindennek a személyes egyértelmű cáfolata lehangolt. A képem az lett hogy itt 1-3 év alatt nagyon szép dolog születhet.
Ugyanakkor azon is elgondolkodtam, hogy mi mást is mondott volna egy vadidegennek, mint ami eddig is nyilvános volt. Ettől még mehet a háttérben egy Deltánál nagyobb ívű biznisz.
Gondolkodjunk tovább mindezek tudatában. Én még kíváncsibb lettem.
Ja és eme komoly beszélgetést egy strandpapucsban prezentálta.:)
Mégegyszer kérem mindez maradjon itt!
Üdv:C