Kérdések
stuck_at_177 Előzmény: #846793Biztos válaszokat nem tudok, szerintem a legtöbbünkben megvannak ezek a kételyek. Szeretném leszögezni, hogy ez csak a saját vélemények, és a nyilvánosan elérhető infók, és az általunk is ismert pletykákra épül.
1. Az én tippem, hogy azért kell egy ilyen bonyolult tranzakciót lefolytatni, mert nem akarják (NER körök, ha tényleg ők jönnek) hogy megszagolják a kicsik is, hogy ki lesz a végső beszálló (és keressenek rajta). Egy eredeti tőzsdére jövetel kicsit macerásabb jogilag, mint egy üres vázba való beszállás, és picit átláthatóbb. Egy olyan cég esetében, mint esztike, ráadásul a befektető diktálja feltételeket, amiket vagy elfogadnak, vagy rohad tovább az üres cég. Így azonban az utolsó pillanatokig rejtve maradhatnak a szereplők. Nyilván ehhez kell, hogy jöjjön esztikébe még egy beszálló. Ha nem jön, és csak a delta van, akkor megszívtuk. Akkor talán jövőre lesz újra 170 közeli az árfolyam.
2. A pénznek nincs szaga. Ha a bevált strómanok balosak, akkor az sem baj, sőt még jobb is, mert még jobban ki vannak szolgáltatva a NER-es figuráknak ("Ha nem úgy táncolsz, ahogy én fütyülök, akkor nem lesz üzlet. Tudod, h veled nem áll szóba senki a NER-ben, ellenben velem igen. Neked nagyobb szükséged van rám, mint nekem rád. Tudunk együtt dolgozni?").
3. Passz. Szvsz akár még adóhátralék is lehet. De amilyen a világ, ha egy meggyőző arc ment be (pl. Papp, vagy egy általunk még nem ismert NERes) tárgyalni az önkormányzathoz, h jó lesz ez gyerekek, ne aggódjatok, akkor simán létrejött az üzlet. Lásd a Tiborcz-féle közvilágítási projekteket....
4. Pénzgyártás. Itt szvsz BCS-k pénzt csináltak, mindent létező és nem létező költséget kitaláltak és felszámoltak esztikének, hogy papírt nyomtathassanak érte, és utána a papírokat megforgathassák. Jobb esetben a még nem ismert büfihez megy ezen papírok jelentős része.
Ami engem jobban érdekel, az a Telenor pletyka. Nagyon elterjedt, van is benne ráció, de hallotta valaki közülünk megbízható forrásból megerősíteni? JK, Tamás, felétetek tekintek. :)
Bónusz kérdés: kiket tartasz feléneklőknek, megírnád? Érdekel.
Most mennem kell, majd még gondolkodom a kérdéseiden,