Regisztráció Elfelejtett jelszó

4ig

matgab Előzmény: #842794

Ilyen részvény árfolyamnál nincs értelme a splitnek. Az kb. ott reális ahol a richter csinálta 50.000 forintnál.

Hogy mégis mi értelme akkor a splitnek itt? Valamiért az összes Mészáros részvény árfolyamát itt 10 EUR vagy 10 USD alatt akarják tartani. 10 EUR alatti papírokból komolyabb alapok nem nagyon vesznek. Magyarul nem akarják , hogy ilyen alapok valamiért belevegyenek. Két dolog miatt lehet ez: 1) ezeket a részvényeket meg akarják tartani nagyrészt a fidesz berkein belül. Főleg amíg relatíve olcsóak a részvények. Egy közepesebb alap szó nélkül meg tudná venni az egész Fidesz gazdasági birodalmat szőröstűl bőröstűl. Oké, a fideszesek kapnának egy nagyobb adag lóvét, de ők nem egy egyszeri nagyobb lóvéból akarnak élni. Ez az mszp-nél simán működött volna, ha ők találtak 3 forint közpénzt, akkor, ha tőlük megvette valaki 1 forintért, akkor azt mindjárt eladták. Ma más szelek fújnak. Egy magyar konglomerátummal akarja megteremti a fidesz az anyagi függetlenségét, ami idővel regionális gazdasági szerepre fog törni. Ami folyamatos gazdasági és politikai erőt fog adni nekik.

Ha egy nagy alap itt be akarna lépni , akkor az még a végén bele akarna szólni az ügyekbe. Kinek van erre szüksége? Hogy mit és mennyit vásárol a cég, vagy mennyiért, vagy milyen jutalmakat, díjakat utalnak át ennek vagy annak. Ne adj isten feljelentegetné a többségi tulajdonost ezért vagy azért , akár itthon vagy Brüsszelben? Betekintést nyerne a projektek valós profittartalmába egy igazgatósági tagon keresztül, vagy a pénzek folyásába belelátna? Hát kinek kellene ez?

Valamint a split a kisbefektetőknek is egy üzenet. Hit abban, hogy az árfolyam tovább fog emelkedni. Hiszen egy részvényt, ami esetleg irreálisra lenne értékelve a management szerint , azt minek splitelnének? Azét , hogy utána 20-50 forintos ársávban legyen a részvény árfolyama? Az ötödölés kb. azt jelenti, hogy még legalább egy két-háromszorozódás benne van és még azzal sem közelíti meg a 10 EUR-t a részvény ára.