Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

phiona Előzmény: #842241

Nehéz kérdéseket feszegetsz, mármár filozofikus kérdéseket.

Linkelek 1 topikot, ami régi és hiteles fórum a rákbetegek köréből: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006162&token=7f0b48ba89ab4a8703a79b005d4f4ca6

Azért linkelem, mert 1 rokonszenves, higgadt, kulturált végbélrák-gyógyult (Látens Inszinuáció) az újabb (tüdő, feltehetően primer) rák kapcsán a következőket írja:

„Ennek pedig ismerve a magyar egészségügy (in)kompetenciáját, a teszetoszaságot, a tunyaságot, a szakorvosi hiányt, a "Pató Pál" hozzáállást, az lesz a vége, hogy mire elkezdődhetne valamiféle kezelés - hiszen ennél a ráktípusnál, valamint a daganat elhelyezkedése miatt a műtét szinte kizárt -, addigra a 3 cm-es akár a duplájára is nőhet!”

Beletörődve írja ezt (a szövegkörnyezetében kell olvasni), de az a fajta filozofikus keleti beletörődés van benne, ami elfogadja, amit az élet ad. Küzd persze, de nem veri az ajtót, hogy neki külön eljárást vagy tűrhetetlen ami van – ténynek fogadja el, nem lázong, ezzel kalkulál.

Elsőre persze az lehetne a reakció, hogy hát az életed múlik rajta bakker, legyél már harciasabb – és mire menne vele? Előresorolják, rokonszenves lesz ettől? ellenkezőleg. Még be is tartanak. Ezt analógiaként levetítheted a többi beletörődőre. Ahol nem a halálbamenők, elmúlással már kalkulálni kénytelenek letisztultsága dominál hanem jóval prózaibb okok: menekül hogy belegondoljon, belemenjen, egyszerű emberként akar élni, nem világot megváltani. Élni ahogy itt éppen most lehet, elvonatkoztatva a szaros politikától. Más az attitűd, mégis nagyon rokon. És sztem nem számonkérhető, a lázadás sem kényszeríthető. Mindig onnan jött ahol volt szándék és a történelem során mindig megoldódott. Mindig volt oka és az értelmiség mindig hiába pofázott. Végig kell menni ezen az úton is, nem spórolhatjuk meg.

Ha volna időd, érdemes lenne végigolvasnod a linkelt fórumot, nagyon tanulságos szakmai és rendkívül megrendítő emberi olvasmány. Azt már csak félve merem felvetni, hogy talán valamiben segíteni is tudnál az érintetteknek. Itt, ezen a fórumon a szavad pusztába kiáltott, az energiád kidobott. A társadalmat nem tudjuk átformálni, a politikát nem tudjuk meggyógyítani, egyes embereken tudunk segíteni.

Üdv