Regisztráció Elfelejtett jelszó

-- szingli adó --

banyaiz Előzmény: #841093

Pontosabban ez már annyira leegyszerűsített volt amit írtam , hogy teljes marhaság. :)

Súlyozást és a valorizációt el kell különíteni időszak szempontjából. Nem azonos a súlyozás de az nem igaz, hogy az utolsó évek nagyobb súllyal számítanak. Pont fordítva. Az első évtizedek számítanak nagyobb súllyal éppen most. Ez korábban egész máshogy volt. Viszont a valorizáció miatt mégis az utolsó időszak adhat egy nagy eltérést. :)

Mert úgy valorizálnak a nyugdíj előtti évhez igazítják és akkor nagyon nem mindegy az utolsó időszak milyen. Mondjuk valakinek a nyugdíj előtti utolsó éve 2013 volt, vagy 2019 amilyen bérnövekedés volt ebben az időszakban az valorizáción keresztül szívathatja akár 1-1 év eltérés is.

Ez most már aztán nagyon kusza lett . Szóval ha valorizálsz akkor a nyugdíj előtti év, ha súlyozol akkor a korai évtizedek , de összességében a valorizáció éve egy nagy tényező amihez viszonyítják az pedig a nyugdíj előtti utolsó év.

Lényeg a lényeg hacsak nem mostanában mész nyugdíjba a jelenlegi szabályozás részletei komolyan változni fognak valószínűleg . Most is sűrűn igazítanak ezt+azt. Nagyon valószínű, hogy ez akár alapjaiban is megváltozhat 20-30 év alatt, nemcsak egy egy súlyozásban, vagy a valorizáció módjában. Hanem az egész matek úgy ahogy van.