Regisztráció Elfelejtett jelszó

-- szingli adó --

matgab Előzmény: #840926

"Olyan jogon, hogy bejelentett munkahelyük volt, a bérükből adót és járulékot fizettek és ezzel ezt megszolgálták."

Ők amikor a járulékot fizették a saját szüleik generációját tartották el belőle.

A szolgáltatások nem tárolhatóak, olyanok, mint az áram. Akkumulátorral rövid ideig halasztható a fogyasztásuk, de évekre nagy mennyiségben nem tudod tárolni.

A nyugdíj értékét semmi más nem határozza meg, mint hogy az aktív generáció épp mennyi javadalomról mond le az inaktívak javára.

Teljesen téves felfogás az emberek részéről az, hogy én fizettem nyugdíj járulékot és ezért jogosult vagyok arra, hogy öreg koromban eltartson a társadalom. Főleg ha tömegesen azt mondják, hogy ők nem nevelnek fel gyereket, bármi oknál fogva, ők most dolgoznak és ezért azt várják el a társadalom többi tagjától, hogy majd az ő gyerekeik fogják őket gondozni.

Gyakorlatilag amióta a világ világ minden egyes család és közösség a saját szüleit gondozta. Ma sincs ez másképp, csak egy jól szervezett szociális társadalomban, ahol a nyugdíj járulék mögé egy téves ideológiát adnak (azt, hogy te azért fizetsz nyugdíjat, hogy te kaphassál nyugdíjat, nem azért, hogy a jelenkor már inaktív nyugdíjasait eltartsad -mivel magának mindenki szívesebben "tesz félre nyugdíjat", mint a társadalom ismeretlen szinglijeit és saját szüleit tartja el- mert ebben az esetben mindenki azt mondaná inkább, hogy majd én eltartom a szüleimet a többi meg oldja meg magának - ezért inkább politikailag megmarketingelték az gész nyugdíjellátás ideológiáját) amit az emberek be is kajálnak szépen.

Látszik, te is elhiszed és a társadalom többsége is elhiszi azt a maszlagot, hogy ő magának fizet járulékot. Pedig ha végig gondolod amit már sokszor leírtam, hogy mennyit érne bármennyi félrerakott pénz, ha nem lenne az adott társadalomnak termelése- semmit- akkor látszik, hogy mennyire nem igaz ez a politikai maszlag.