Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

audi

banyaiz Előzmény: #838217

Kormányzati szempontból vsz a lényeg ebben az eljön egyszer az a nap amikor a bérfelzárkózás miatt elveszítjük ezt a versenyelőnyünket . Azt , hogy az egész régió egy ideális összeszerelő üzem. Ezt ki kellene váltani saját gyártással saját multikkal mire ez az idő eljön. Vagy magas hozzáadott értékű tevékenységekkel. Elég lassú folyamat ez is minél jobban felzárkózunk annál nehezebb lesz egy egy lépéssel közeledni.

Audi szempontjából pedig az egész kérdés baromi egyszerű meddig éri meg Mo-n összeszereltetni ami összeszerelendő. Eddigiekre nem lehet panaszuk mert a főnyereményt megütötték azzal EU-n belül , borravalóért, nagyobb követelményekkel évtizedeken keresztül megy a biznisz. Ha holnap be kell zárniuk akkor is ez a gyárépítés egy főnyeremény volt. De szerintem még ez a szint odébb lehet .

EU esetleg fel tudná venni Ukrajnát akkor a tárgyalási pozíciók romlanának szakszervezet részéről. :) De most hová vinnék Mo-ról ? Nincs igazán opciójuk EU-n belül ami kedvezőbb lenne.

Szerintem azért nem bólintanak rá azonnal mert ha túl könnyen megadják akkor az a jövőbeni sztrájkokra is kihat. Még a végén jövőre a német béreket és munkakörülményeket követelnék ha könnyen engednek. :) Nem tudom elképzelni ez a béremelés ne lenne a részükről simán megadható. Vagy ha igen akkor komoly bajban van az audi. Ha a KKE régiós bérekkel se tud versenyképes lenni.