Regisztráció Elfelejtett jelszó

elment andy

banyaiz Előzmény: #837649

Nem könnyű egy ilyen produkciót összerakni , mert ha az lenne mindenki dollármilliomos hollywoodi producer lenne. :) Sok tényezős feladat felismerni az igényeket és kiszolgálni. Tudni időben váltani megérezni kifulladt a rambo, át kell nyergelni a terminátorra . Érzékenynek kell lenni az igények változására. Persze vannak örök slágerek, mint az akció , szuperhős, kell bele egy szerelmi szál és/vagy szex lehetőleg mindkettő , happy end is sokáig ilyen volt. Aztán a cukormázzal leöntése akármilyen téma is ez is sokáig egy sablon volt. Kemény világ nem mondom.

De szerintem egy egy film "minőségében" a témája egy szelet. Érzékeltessem mire gondolok ha ez fordítva zajlik Jancsó forgatja a Terminátort és Andy a Szegénylegényeket. Játsszuk el ezzel a gondolattal. :)

Mi történt volna. A Szegénylegényekben a börtönt és pusztát beborította volna a vér , és olyan verekedések lettek volna Bruce Lee is megirigyelte volna. Lett volna valami szuperhős aki mindenkit belever a földbe és a láncot a fogaival szétszaggatja. Valami szerelmi szál is szövődött volna , vagy legalább szex lett volna, és a végén azért valami happy end is, Kossuth visszatér és kiszabadítja a túlélőket. A börtön valahogy felrobbant volna adjunk a látványnak alapon.

Jancsó féle Terminátorban mi lett volna azt nehezebb összerakni ilyen sablonokból. Ami valószínű kimaradt volna a fél város lerombolása minél látványosabb effektekkel. Kimarad az autós , motoros üldözés és 2 percenként valaminek az összetörése , felrobbantása. Ami gyakorlatilag az eredeti film 90%-a legalább vagy 99%. Valahogy lélektani irányból közelítése a témának, hangulatoknak bemutatása filmes eszközökkel a gép és az ember harca, a szomorú jövőben. Ez egy érdekes kísérlet lett volna rábízni ennek a témának a leforgatását.