Regisztráció Elfelejtett jelszó

TYRCONNEL SINGLE MALT IRISH WHISKEY

Sumér harcos

nem volt szerencsém,illetve közelről soha nem láttam eddig single malt Ir maláta whiskyt.

Ir whiskyket ismertem(szinte mind Blended vonal 99%ban),de egy amolyan szinte Bourbonokkal tartottam egy polcon,de inkább jobban fogalmazva még alattuk a Blended whiskikkel,ez a példány viszont bármikor felveszi a versenyt egy 8-10éves single malt speysiddal,highlanddal.Az Islay továbbra csucsvonal ott nem játszik.

olyan ritka,hogy szinte nem is létezik,ajándékba kaptam.ezt le kellett kostolnom azonnal,mert történelmi darab,pillanat.

tetszett.

Képtalálat a következőre: „Tyrconnell”"A Watts lepárló, amelyet 1762-ben említenek először, hosszú ideig igen meghatározó és sikeres volt a whiskey piacon. Több kiváló whiskey-je mellett a cég zászlóshajója a Tyrconnell volt, amely az egyik legkeresettebb márka volt az Egyesült Államok piacán a tilalom előtt. Nevét a Watt család egyik igen sikeres versenylováról kapta. Később a lepárlót bezárták és a márka is végveszélybe került, de Írország egyetlen független lepárlója, a Cooley úgy döntött átveszi és életben tartja. És ezt igen jól tette, hiszen a márka visszaszerezte régi hírnevét: 2004-ben aranyérmet szerzett az Internatigonal Wine & Spirit megmérettetésen, és ezzel párhuzamosan egyre többen fedezik fel újra világszerte, aminek következtében a leggyorsabban növekvő ír single malt a piacon. A legtöbb ír maláta whiskey tradicionálisan blended-ekbe vándorol, ezért az ír single malt igen ritka. Ezek az italok a maláta sokrétű aromájának köszönhetően komplexebb ízélményt és a skót single maltokhoz hasonlóan némi füstösséget is nyújtanak."