Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #834635

Gondolom az Otp-s zsebre tette a lét köszönte szépen és nem csinált semmit érte. :) Nem hiszem kijátszhatta az intézkedéseket. Ez részletkérdés. :)

Visszatérve még az előzőekhez felmerülhet ha bokroscsomag méretű kiigazítás volt 10-14-ben miért volt ez kevésbé fájdalmas mint az eredeti. Sok oka van fontosak az alaphelyzetben különbségek, és sok részlet. De volt egy 3000 mrd-os tőkeinjekció az mnyp pénz. Ez azért nyugtató, fájdalomcsillapító hatású volt. Túl ködös az embereknek egy olyan pénz amihez csak távlatokban férnek hozzá , kevésbé ami a pénztárcájukban van. :)

Persze a diófát ki kellett vágni hozzá, de hát mit számít ez ha ezzel el lehet kerülni vagy enyhíteni lehet rossz hír miatti haragot . Mit számít ez egy politikusnak? Igen így megy ez. Nyilván felmérték nyugdíjpénztár miatti harag lehetséges mértékét és ennél közvetlenebb megszorítások hasonló nagyságrendben miatti harag mértékét és a döntés ilyen logikával elég egyszerű volt.

Így születnek a politikai döntések. Amikből aztán gazdasági hatások lesznek. Lényegében az alap koncepció változatlan a régi időkhöz képest a kiindulási pont az emberek az orruknál messzebb nem látnak. Ez elég sok mindent meghatároz mi lehet népszerű, vagy népszerűtlen.