Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #833389

Akkor hamarosan jön a sakk és póker 2. rész. :) Az elsőt még mindig nem sikerült elolvasnom, de szándékomban áll.

Ezeknek az arany, ingatlan jegybanki ügyleteknek nagyon korlátozott a jelentősége vsz. Ingatlanokat alapítványokba nyomott pénzzel vették. Nem tudom ez a vagyon valaha még ténylegesen a jegybankhoz kerül , vagy az alapítványokból majd eltűnik apránként. Gazdaságélénkítési szempontból pedig nem tűnik akkora összegnek az a 20-30 mrd Ft amit ingatlanba nyomtak. Esetleg annyi 1-2 régi szép épületet ezzel megmentettek. Mint ingatlanpiaci élénkítés nem jelentős.

Arany buli kb olyan 1 mrd euró amiről utoljára hallottam lehet azóta több. A devizatartalék valahol 20-30 mrd euró között mozog. Az aránya elhanyagolható.

Talán arra számítva hátha jelentősége lesz egy piaci felfordulásban van aranya is egy jegybanknak? Fene tudja ahhoz már nagy világösszeomlás kell és akkor 1 mrd eurónyi arany nem sokat jelent egy jegybanknál.

Tételezzük fel duplájára megy az arany az sacc 300 mrd Ft "nyereség" idézőjelben nyereség. 20-30 mrd eurós nagyságrendű devizatartalékon 10 Ft elmozdulás kb ugyanennyi. Viszont a jegybanknak eleve nem is célja ilyen üzletekkel nyereséget hozzon össze, nem feladata . Mato mikor a dev hitel átváltás volt fényezte magát arra ezen mekkora nyereséget realizált a jegybank. Mondom ez folytatja a jegybanknál is ahol abbahagyta pü miniszterként. Viszont azóta mintha nem politikusként jegybankárkodna. Ne kiabáljam el.