Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #833750

https://www.portfolio.hu/gazdasag/majdnem-bedolt-a...

Nagyon tetszett ez a cikk kapcsolódik a recesszió témához.

Egyetlen dolgot de fontos dolgot hiányolok belőle a múltbeli kamatemelési ciklusok hosszát és mértékét összevetve a mostani helyzettel.

Ami nagyon különleges és nagyon lényeges is a jelenlegi helyzetben. Egyedi.

Mert éppen hogy elindult a kamatemelés egy ilyen hosszú élénkítés után. Szerintem ez egy teljesen más helyzet mint a múltban bármikor. Az USA állampapír hosszú hozamokat rendesen nyomja ,hogy világ más részein vannak inkább problémák, EU, vagy Kína (bár Kína az aztán főleg spéci) .

A fed kamatemelési ciklusa azért nem tud normálisan futni mert a világ többi része nem zárkózik fel és ez folyamatosan nyomás alatt tartja az usa hosszú hozamokat is.

Ezért megy ilyen vánszorgással ez a kamatemelési ciklus, ami a világ többi részében el se indult még.

Persze lehet ezt úgy is nézni, hogy mindettől függetlenül nyomás alatt a hosszú hozamok és az recessziót jelez.

Csak a hosszú hozamok a világ többi részének a lemaradása miatt vannak nyomás alatt leginkább .

Amiből ha felzárkózik a világ többi része első körben ECB ami a cél lenne akkor mindjárt más a leányzó fekvése. Ebben a folyamatban nagyon az elején járunk. Ami persze be is fulladhat még ettől, hogy az elején járunk. :) De egyáltalán nem biztos be is fog. :) Szereplők nem azon dolgoznak ez az elején befulladjon. De nincs könnyű dolguk.

Viszont az egészen elképesztő a kereskedésre, hogy mindez robotoknál eladási hullámot hoz. Ilyen szintre le van már finomítva a kereskedés. Ez le van programozva az állampapíroknál ilyen múltbeli együttállás azonnal eladás. Komoly automatizmus, tényleg már a robotok átvették a kereskedést. Ideje lassan nyugdíjba vonulni. :)