Regisztráció Elfelejtett jelszó

Jézus szereti ezt

banyaiz Előzmény: #831502

Nem vitatom az előnyeiket ezeknek csak azért a korlátaik is megvannak.

Usa ahová olyan emberek vándoroltak akiknek elegük volt a régi világból és más rendszerben akartak élni a saját választott vezetőikkel a saját szabályaikkal stb. Aztán telnek az évek és összejön egy ilyen fazon mint ez a Trump . Valahol a kígyó a farkába harap.

Vagy egy brexit döntés megalapozottsága. Egyáltalán a szavazás miért jött létre mint Cameron pol túlélési terve. Szintén jó példa szerintem a dolgokra. Persze lehet Cameron ide vagy oda és érvek komolysága a kilépés mellett ide vagy oda előbb utóbb kiléptek volna mert eleve ellenérzésekkel voltak eu irányba. Fontot is megtartották stb. De ettől függetlenül minden fékkel ellensúllyal és szabályozással gyakorlatilag az történt, hogy politikusok összehordtak nyilvánvaló hazugságokat, butaságokat, csúsztatásokat érdemi érvként előadva a kilépés mellett és ez elvezetett egy brexit súlyú döntésig. :) Ami Monty Python kategória, de valahol tragédia.

A rendszer minden szabályozásával ez lehetséges fékekkel ellensúlyokkal mi ez ha nem csapdahelyzet. Függetlenül egy döntés jövőbeni következményeitől ha maga a döntés meghozatala ilyen módon történik. Ilyen megalapozottsággal, érvekkel, eljárással stb.

Mindez egy civilizált országban, fejlett gazdaságú országban . Mi történik akkor Szomáliában, vagy Elefántcsontparton , vagy Kambodzsában.

Komoly jelek arra mik is a korlátai ennek.