Regisztráció Elfelejtett jelszó

jövő

banyaiz Előzmény: #828070

Az állam felvállalt 150 mrd-os kockázatot, amit futott x évig azért , hogy az Mkb -t eladja fillérekért. 30-40 mrd közötti összegért a megtisztított bankot.

Lehetséges, hogy az Equilort kellett volna felkérni szakértői értékelésre az értékesítés előtt mint a piaci szférában keményítőgyár apportnál. Hátha ki lehetett volna hozni 150 mrd-ot is 30-40 helyett. :) Esetleg 250-et. :)

Arra viszont egy fityinget nem tettem volna ebből a 150 mrd-os rossz hitelállományból az állam veszteség nélkül jön ki. Ez nagyon kedvezően alakult. Kíváncsi lennék a Bayerische Landesbank vezetőinek a véleményére és az arckifejezésére amikor ezt olvassák. Kénytelenek voltak eladni a tőkehelyzetük miatt eu vagy a német állam vagy mindkettő kötelezte őket az eladásra. pár év múlva a rossz hitelekért sorban állnak az ingatlanpiaci fellendülés miatt. Miután ingyen megszabadultak a banktól gyakorlatilag. Persze utólag okos az ember. Szerintem egy kicsit emlegetik az édesanyját Merkeltől Junckerig mindenkinek, csuklanak egy kicsit . :)

Ki látta át ezt az egész folyamatot , ki más mint Lőrinc? :) A német pénzügyminisztérium, eu-s bankfelügyelet szakemberei csődöt mondtak az előrejelzésben. Lőrinc Felcsúton gázszerelői végzettséggel előre látta a fejleményeket. Nem tudom mit oktatnak szakmunkásképzőben a gázszerelőknek a pénzügyekről de lehet át kell venni egyetemi szinteken azt a tudományt. :) Mert a világgazdaság az ingatlanpiac, hitelpiac tökéletes előrejelzése évekre ezen belül egy ilyen spéci közegre mint Mo, lealázva a német banki szakembereket és pénzügyminisztériumot az már valami. :) Szerintem meg kellene vizsgálni azt a gázszerelői képzést milyen okosságok mennek ott a pénzügyekről ilyen fejlemények után .