Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #826157

Annuitásos lakáshitel. A törlesztés első időszakában leginkább kamatokat fizet. Tételezzük fel 20 évre vette fel akkor sacc/kb olyan 12-13. évnél van a havi törlesztőrészleten belül kamat és tőke aránya 50-50%-nál. Onnantól nagyobb rész a tőketörlesztés részaránya a havi részletben.

2008-9 környékén a 2004-ben felvett hitelükből még szinte semmit nem törlesztettek, mármint a tőkéből. Az első években a tőketörlesztés részaránya a havi törlesztésből minimális.

Érdemes arra is ránézni egy 20 éves hitelnél pl mennyi pénzt fizet vissza . Alapjáraton minimum több mint a felvett pénz duplája ezekben az időkben amiről beszélünk. Ehhez az árfolyambukta chf-en, jen. + kamatmozgások + amióta nem fizetik a mindenféle késedelmi cuccok , végrehajtás költségei stb.

Eszközkezelő lett volna a megoldás nekik. A cikk alapján visszautasították az eszközkezelő által felajánlott árat. Ha jól értem mert kicsit zavaros a megfogalmazása. Ami komoly hibának tűnik legalábbis amennyire részleteket ki lehet hámozni ebből a cikkből. Mert mindenről szó van benne csak a hitel részleteiről nincs.