Regisztráció Elfelejtett jelszó

-- vallási fanatikusok premier plánban --

Ricsi Előzmény: #825976

Valóban nem a szakmám, de azért foglalkoztam vele.

Ugye, már ott kiakadok, hogy kialakult az élet. Persze, lehet, ez nem szó szerint van így a tudományos folyóiratokban, amit te olvasol, de valahogy a végeredmény ugyanaz. 1 méter aszfaltút nem alakul ki magától, egy fakalapács sem, de az élet bezzeg igen. Amikor nem is tudjuk, mi az élet, csak jobban szét kel nézni a környező világban.

De ha már annyira otthon vagy az evolúcióban, kérlek, meséld el nekem, hogy az első kialakult "élet" (legyen az bármi) mi alapján döntött úgy, hogy márpedig szaporodni kell? Mert ha nem döntött úgy, akkor kialakult, "élt" pár másodpercet, majd ment a levesbe. Tudnám ragozni, de ha tényleg értesz hozzá, akkor tudod, ez az egyik leginkább vitatott kérdés. Érdekelne a véleményed.

Aztán érdekelne az is, hogy van az, amikor 2 élőlény szimbiózisban él egymással, de úgy, hogy törzsfejlődésileg baromi messze vannak egymástól. Keresek rá konkrét példát ha gondolod, de azért ha ennyi mindenhez értesz, akkor tudod, mit is kérdezek valójában.

Aztán az is érdekel, hogy az evolúciós elmélet, amit ugye egy geológus talált ki, hogy lehet még mindig teljesen érvényben, ha egyszer bebizonyosodott, hogy a kiindulási állapot is hibás volt. Azok a pintyek nem külön evolúciós ágak, hanem csak alkalmazkodtak az esősebb-szárazabb körülményekhez, de erre képesek az egyik évről a másikra is.

Aztán az is érdekel, hogy most miért nincsenek átmenetek. Most jelenleg minden faj (maradjunk az emlősöknél) elérte az evolúciós csúcsát, ennél nincs tovább? Ha csak arra kérdezek rá, az emlős az evolúció csúcsa, vagy lehet még magasabb rendű osztály is. És ha lehet, miért nincs? Miért tudjuk a jelenleg élő összes gerincest besorolni abba az 5 osztályba, amit kitaláltunk? Miért nincsenek osztályok közötti "fajok", amik most az evolúció bizonyos szintjén állnak?

Na, most egyelőre ennyi kérdés legyen elég neked, majd ha valamire kapok számomra is érthető választ, folytathatjuk.