Regisztráció Elfelejtett jelszó

okoskodás értelem nélkül

matgab Előzmény: #824907

Szerintem a fociban inkább a Bossman szabály volt az, ami elrúgatta a pöttyöst. Onnantól fogva a megvásárolható játékosok piaca szinte korlátlanná vált. Ezért a játékosok árai az egekbe szöknek és a nagy klubok inkább eladósodnak, hogy meg tudjanak venni sztár játékosokat -lásd Juventus CR7.

És ez nyilván azt okozza, amit te is írsz. Érdekes, hogy az évszázad mérkőzésének tartott meccs -magyar szempotnból legalábbis az angol -magyar 6-3, ami egy barátságos meccs volt. Ma ha egy barátságos meccsen megvernénk bármelyik top csapatot, arra már másnap alig emlékezne valaki. Igen, az egyes meccsek romantikus football őrülete helyett ma már kőkemény kapitalizmus érvényesül.

És mint ilyen a válogatott meccsek egyre kevésbé férnek bele a meccsözönbe, egyre durvább veszteséget okoz egy-egy játékos kiesése a klubjából. És egyre értelmetlenebb is nemzeti válogatottakról beszélni, hiszen elég ránézni pl. a svájci vagy a francia csapatra. Gyakorlatilag válogatott szinten ugyanaz zajlik, csak lassabban, mint a kluboknál. Szerintem néhány év(tized) és mivel maguk a nemzetek is megkérdőjelezhetőekké válnak, ezért el fognak tűnni a válogatottak és lesz egy európai vagy globális csúcsbajnokság, amit a Real Madrid , Barcelona, MU, Juventus, Bayern szintű csapatok játszanak egymás ellen. A mi magyar csapataink meg valahol a regionális ligák harmad negyed osztályában küzdhetnek egymással.