DAX
Lenthor Előzmény: #824376-------------------------------------------
Nézd meg először milyen mozgást csinált az az 1. hullám után a 2. hullámban és milyen mozgást csinál az 5/1 hullám után az 5/2 hullámban.
Tegyük fel, hogy (de jó lenne) én egy nagy befektető vagyok.
Korábbi 2016: Amikor elkészült az 5. hullám felfelé akkor nagyon nagy adag shortot nyitottam az A-B-C lefelé hullámra.
A betett grafikonon 2016 február végén zárnom kellene a megnyitott nagy mennyiségű shortot, ami azt jelenti, hogy vissza kell vennem.
Tehát jelentkezik egy visszavételi erő, plusz szeretnék még ezen kívül longot is nyitni, így kétszeres lesz a vételi erő.
Ha minden nagy befektető egyszerre venné vissza a shortokat és egyszerre nyitná a longkat, akkor elszabadulna a pokol és mindjárt az 5. hullám tetején lennénk.
Ezért a következő taktikát választom és választják a többi nagy befektetők:
Az 1. hullám kezdetén egy részét zárom (visszaveszem)
a shortomnak és nagyobb adag longot nyitok.
Az első hullám tetején már csak a longot dobom a piacra, hogy lenyomjam az árfolyamot, ahol érdemes megint a shortom visszavétele.
Megint hagyom, hogy emelkedjen és újra a piacra dobom a longokat és lent megint veszem vissza a shortokat.
Ekkor jön az amit kérdezel:
13.000 környékére, azért engednék fel, mert az a mi esetünkben nagyon közel van a 13.200-as 5/1 hullám csúcsához.
Ekkor már minden kicsi longban ül és várja a kitörést az 5/3 hullámra, ami ugye a legjobban jövedelmező hullám.
Na itt kell az összes maradék, nagy mennyiségű longomat eladni.
Hatása: Nagy erővel esik az árfolyam. Kicsik megijednek és ők is veszteséggel megválnak a longjaiktól - tehát dupla eladói nyomás lesz.
Ezután tudunk lemenni a valós 5/2 hullám aljához.
A kis befektetők megijednek adják el a longjaikat én meg veszem vissza a megmaradt shortjaimat és még longot is tudok nyitni a pánik eladások miatt.
Tehát a 13.000 környékére való felmenetelnek lélektani hatása van. A lényege, hogy elhitessék, hogy már felfelé megyünk.
Ha a 2016-os mozgást megfigyeled, akkor láthatod, hogy kétszer voltunk az 1. hullámhoz közeli csúcsközelben.
Most már egyszer voltunk és lehetséges, hogy most is megcsinálják ezt a trükköt.
---------------------------------------
Gondolom nem összesúgnak?
---------------------------------------
- Vannak az ajánlati könyveknek olyan mélységei, amiket csak brókercégek vagy nagy befektetők láthatnak - kis befektető nem. (ezekből is ugyanazt a következtetéseket vonhatnak le, hogy a kicsik stopjai hol vannak)
- vannak olyan elemzők és brókercégek, akiket kis befektető nem tud megfizetni.
mivel az elemzők és brókercégek nyereségérdekeltek, ezért figyelnek egymásra, talán még egyeztetnek is, hogy ne rontsák egymás üzletét.