Regisztráció Elfelejtett jelszó

kávé jótékony hatásai

TrendMan Előzmény: #823842

Üzenet Koffein-nek:

Rengeteg kávét iszol egy nap? Nem baj, mert egészséges!


Mintegy félmillió brit felnőtt körében elvégzett kutatás eredményei alapján arra jutottak a kutatók, hogy a kávéivók körében kisebb a valószínűsége az elhalálozásnak egy 10 éves időtávon, mint azok körében, akik nem fogyasztják.


A brit nemzeti rákkutató intézet kutatói 500 ezer ember kávéfogyasztási szokásait vizsgálták meg, kitérve a dohányzási, italozási szokásaikra és egészségügyi múltukra és azt találták, hogy a vizsgálatot követő 10 éves periódusban a félmillió emberből 14 200-an haltak meg. Érdekesség azonban,hogy sokkal kisebb valószínűséggel hunytak el azok, akik bármilyen mértékben kávét fogyasztottak.

A tanulmány szerint azok, akik kávét fogyasztottak, 10-15%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg a vizsgált évtizedben azoknál, akik nem ittak kávét. Tavaly egyébként szintén brit egyetemi kutatók mutatták ki, hogy ha valaki napi három vagy négy kávét iszik, csökkentheti a korai elmúlás kockázatát.

Ettől még a kutatók nem ajánlják, hogy ha valaki eddig nem ivott kávét, vagy csak keveset, az drasztikusan növelje a kávébeviteli mennyiségét, illetve várandós nők esetében is káros hatással lehet a túlzott kávéfogyasztás.

A kávé jótékony hatásairól egy korábbi cikkünkben is írtunk már, amelyben kifejtjük optimista nézetünket a kávéivó okos emberek és az örök élet közötti összefüggésről is:

/Azt elfelejtették mondani, hogy mi történik a 10 éves időtáv után?/

:-)