az a bizonyos utolsó kijutás és ami a kulisszák mögött van
matgab Előzmény: #822752Azért annyira nem volt rossz az a magyar válogatott, amilyennek a cikk leírja. Mikor tudnánk ma pariban lenni a hollandokkal , angolokkal vagy leverni 3-0-ra akár egy brazil ifi B Válogatottat??
A Videoton 85-ben Uefa kupa döntőig jutott, a Bernabeuban megverte a Real Madridot 1-0-ra!
Még ezen a 6-0-ás meccsen is lehet látni, hogy mennyivel harcosabban erőszakosabban és pontosabban játszottak, mint a mai magyar válogatott. Pedig itt kikaptak 6-0-ra!
És ez a szovjet válogatott is elég gyenge volt, mert azon kívül, hogy minket így elagyabugyáltak, utána a 16 között már ki is estek.
Valószínűleg, ha nem ennyire tapasztalatlan a magyar edzői stáb - illetve tapasztalatlan az adott európán kívüli környezetre való felkészülés terén, vagy a VB európában lett volna, akkor a magyar csapat is bejuthatott volna a legjobb 8 közé is akár.
Az, hogy Mezey ezt nyilatkozza, hogy nem jött rá meccs közben , hogy 2-0-val még simán tovább mehetünk - ez óriási amatőrségre vall.
Azt mondjuk akkor még messze nem lehetett tudni, hogy a Uruguay is kap egy hatost később a dánoktól és azt sem, hogy a franciák is gurítanak nekünk egy sima hármast.
És még ez a 6-0 sem lett volna katasztrófális eredmény az a durva! A mai napig nem értem, hogy az akkori hulla gyenge Kanada ellen az utolsó csoport meccsünkön miért nem úgy állt ki a csapat, hogy itt felszántják a pályát? Kanadának addigra minden eldőlt, egy lelkes amatőr csapat volt, akiknek már az is öröm volt, hogy kijutottak a VB-re. Olyan , mintha a mai Fradinak kellene megvernie egy harmad-negyed osztályú magyar csapatot.
Erre mit csináltak a fiúk? Lealibizték 2-0-ra. Persze akkor még mindig nem tudták , hogy az urukat is így megverik. De így az esélyt sem adták meg maguknak...
Az ami meg a Nyilasi saga volt a mexikói VB előtt, az is azt mutatja, hgoy borzasztó elbizakodott, haszonleső és amatőr szervezése volt az MLSZ-nek már akkor is.
Ettől függetlenül -még akkor is, ha rosszul készültünk fel rá, rosszkor edzettünk és nem is a legjobb csapategység volt- ettől függetlenül a 6-0 az szerintem nem volt normális eredmény.
Szerintem, ha tényleg felajánlották a döntetlent a legmagasabb politikai körökben , akkor annak elutasítása esetén , azok a legmagasabb szovjet politikai körök simán megmérgezhették a meccs előtt az egész magyar csapatot...