Regisztráció Elfelejtett jelszó

3tanács

Koffein
  • Becsülettel, egyenesen és őszintén kell hozzáállni az üzleti élethez. Buffett azt kérdezte meg vacsorapartnereitől, hogy "szeretnék-e, hogy a világ a legjobb szeretőként ismerje őket, miközben rendkívül rosszak, vagy jobb lenne-e, ha mindenki azt hinné róluk, hogy rossz szeretők, miközben a világ legjobbjai." Spier szerint érdekes volt megismerni egy olyan embert, aki folyamatosan azt a visszajelzést kapja, hogy mindent rosszul csinál, de tudja magában, hogy helyesen cselekszik.
  • Tanuljunk meg nemet mondani. Buffett szerint a sikeres és a nagyon sikeres emberek közt az a különbség, hogy a nagyon sikeresek szinte mindenre nemet mondanak. Buffett megmutatta Spiernek a naptárát is, ami majdnem üres volt, mellyel a befektető azt bizonyította, hogy rengeteg teret ad a spontaneitásnak.
  • Csináld, amit szeretsz! Buffett azt javasolja, hogy olyan munkát végezzünk, melyet akkor csinálnánk, ha nem lenne szükségünk pénzre. A szakember imádja vezetni a Berkshire Hathawayt, elmondása szerint ha évi 100 ezer dollárt keresne csak rajta, akkor is elégedett lenne. Buffettnek egyébként 86,3 milliárd dolláros vagyona van.

https://www.portfolio.hu/short/180-milliot-fizette...