Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gyanús

TrendMan

"

Az izraeli miniszterelnök szerint a bitcoin válthatja le a hagyományos bankrendszert

Érdekes videót tettek közzé nemrégiben, ahol izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhú arról beszél, hogy a hagyományos bankok hamarosan régimódivá válnak, így könnyen elképzelhető, hogy a bitcoin fogja leváltani a jelenlegi bankrendszert.


Az államfő a blockchain technológia kikezdhetetlenségével, illetve a bitcoin robbanásszerű elterjedésével magyarázta kijelentését, de azért megjegyezte, ugyan abban biztos, hogy elöbb utóbb valami le fogja váltani a hagyományos bankrendszert, de az még kérdés, hogy pontosan mi lesz az.



Az a bankok végzete, hogy elöbb utóbb el fognak tűnni a süllyesztőben? A válasz igen. Hogy ez mikor fog megtörténni, és hogy a bitcoin fogja elhozni ezt a változást, nos, az még egy hatalmas kérdés.



Netanjáhú arról is beszélt, hogy a bankok pusztán azért jöttek létre, hogy a tranzakciókat biztosítsák két fél között, ennek ellenére folyamatosan szabályozzák azt is, hogy a pénzt hogyan költsék el az ügyfelek, amiből folyamatosan profitálnak a ő kárukra.



A blockchain lehetővé teszi az emebrek számára, hogy közvetlenül indítsanak tranzakciókat, a decentralizáltság pedig biztosítja a tranzakciók érvényességét, és biztonságát.



Azért óvatosságra is intett a szuperpénzzel kapcsolatban:



Nem láttam még semmi, ami a bitcoinhoz lenne fogható. Az azonban nem lehetséges, hogy ugyanilyen ütemben növekedjen tovább"