Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #809023Másik példa. http://index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_...
Végighallgattam Simicska mondandóját. Félretéve azt, hogy valószínű a szakításnak üzleti okai is voltak amiről nem beszél. :) Nem hiszem, hogy csak ideológiai elképzelések miatt vesztek össze, vagy az oroszok miatt. Mert gondolom azért benne volt ebben rendesen , hogy a húsosfazék közeléből ki akarták szorítani. Szóval ezt félretéve van igazság néhány gondolatában.
Pl az, hogy putyini vonal irányba lépegetünk falnál vissza ugyan, de azért játszunk a tűzzel. Akár már ilyen 8 éves távon is olyan folyamatokkal amik aggasztó következmények
Nyilván mindent kézivezérelve gyorsítani lehet, csak a következményei is megvannak ennek. Kontraszelekciótól lásd Mészárostól , a maffiaszerű államigazgatásig , szervilizmusnak hihetetlen jelenségeiig.
2 ciklus alatt 8 év alatt eljutottunk oda, hogy nagyon sok mindenben látszik ennek már a rövid távú hatása.
Ez nem hasznos az ország jövője szempontjából vsz. Bármennyire csábító is bizonyos rövid távú szempontok miatt. Mondjuk egy Orbánnak a személyisége is adja ezt, hogy mindent kézivezérelne a kis minidiktátor. :) Vannak előnyei de több a hátránya. Nem kellene belecsúsznunk még jobban ebbe vsz.
Egy olyan választási eredménynek örülnék ahol a keményen drogozó nép az orrára koppint egy kicsit ennek a vonalnak.
Nem mindegy azért , hogy ebben a keretrendszerben egy maffia vezeti e az országot. Lásd mondjuk olaszok múltja és annak következményei . Vagy az oroszok jelene, Putyin mint keresztapa koordinál mindent.
Teszteljük ezt a vonalat és erre jó terep volt ez a gazdasági válság, hogy gyorsan kell lépni és mindent kézivezérelni. Mind indok ez jó volt errefelé lépegessünk. Mindezt nem ideológiai alapokon hanem hűbéres alapokon. Jó szolgám vagy dobok egy csontot alapon.
Szerintem hasznos lenne az országnak ha ezek a fiúk egy kicsit a magas lóról leesnének fejjel hárítva a zuhanást . :) Ebben egyetértek Simicskával Jobbikban mit lát azt nem tudom sok tartalmat nem tudok felfedezni bennük.