Regisztráció Elfelejtett jelszó

Satoshi Nakamoto = Elon Musk???

Koffein

"Nyolc éve már, hogy Satoshi Nakamoto világhódító útjára engedte az utóbbi évek egyik legnagyobb sztoriját, a bitcoin protokollt, amely gyakorlatilag az összes iparágat fenekestül felforgathatja a jövőben. Ennek ellenére a bitcoin szellemi atyja még nem állt a nyilvánosság elé, személyazonosságát illetően csak pletykákat hallani. Most azonban újabb fordulat jött a sztoriban, ugyanis a SpaceX egy korábbi alkalmazottja szerint a Bitcoin kitalálója nem más, mint a Tesla alapítója, Elon Musk."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/vallott-a-korab...

Mi szól mellette?

  • Technikai képességek: a bitcoin protokollt olyan írta, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a C++ progamozási nyelvben, amelyre egyébként a SpaceX is erősen támaszkodik. Mindemellett Musk Hyperloop projektjének a leírása is arra enged következtetni, hogy Musk mély tudással rendelkezik a kriptográfia terén.
  • A nagy problémamegoldó: A Bitcoin koncepcióját 2008-ban tették közzé, ami gyakorlatilag egy reakció volt arra, hogy pénzügyi válság következtében mennyire megnövekedett a bizalmatlanság a hagyományos bankrendszerrel szemben.
  • Musknak nincs szüksége pénzre: Satoshi állítólag 1 millió bitcoinnal rendelkezik, ami mostani árfolyamon több mint 9 milliárd dollárt jelent. Azonban ez még mindig csak a fele Elon Musk vagyonának.



Ellene?

  • 2008 Musk legrosszabb éve volt: Musk már többször említette, hogy 2008 az egyik legnehezebb év volt az életében, mind üzletileg, mind magánéletileg, így felmerül a kérdés, hogy egyáltalán lett volna kapacitása a Bitcoinnal foglalkozni.
  • Musk a rivaldafényben él: Valljuk be Musk imádja a nagy bemutatókat, bejelentéseket (érthető módon). Ez azonban teljesen ellentétben áll azzal, hogy Nakamoto ennyi éven keresztül eltitkolta kilétét