Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #808422Te hiányoltad a részleteket a múltkor. :) Adtam néhányat most a millióból. Millió ilyen "kis" jelenség adja a társadalmi folyamatok egészét. Nehéz ezeknek az eredőjét egy kívánt irányra juttatni. Mondjuk mindebből az csapódjon le a házasság intézménye megerősödjön ne gyengüljön.
...
Merkel féle sztori elég kemény. Nem tudom , hogy itt most arról van e szó, hogy minden fél emberkedik egyet a kormányalakítás előtt, vagy valóban kibékíthetetlen ellentétek vannak.
Logikusnak tűnik a kispártok részéről egyéni utat bemutatni saját politikai céljaik érdekében. Merkel még a szocdemeket is begyűrte a kormányzás közben a kompromisszumok kötése közben. Nekem az a tippem, hogy inkább egy ilyen motiváció lehet a lényeg megmutassák , hogy ők nem csak statisztálni jöttek . Hisztérikus hangvétellel kísérve. Elhagytuk a tárgyalást mert nem lehet megegyezni stb. Kell néhány ilyen forduló. Presztízs megőrzése érdekében.
Nehéz eldönteni mert ehhez ismerni kellene, hogy ki milyen eredményre számít egy új választásnál mennyire opció mondjuk a liberálisoknak, zöldeknek, Merkelnek.