Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz

Vagy mondjuk a napokban láttam egy hírt a Magyar Nemzetben egy katona állítólag öngyilkos lett , és állítólag a sokadik eset mostanában. Magyar Honvédségnél.

Mondjuk ennek az esetnek szociológiai háttere mondom Prosperonak , hogy van ilyen is az atomháború és a cicaharcok között. :)

Igényelted, hogy nézzük a részleteket túl nagyvonalúan álltam a kérdéshez mondtad. :)

Vagy ez a francia rendőr nemrég aki ámokfutott.

Ezek azért is külön érdekesek mert fegyveres testület tagjaiként vszínű egy átlag embernél komolyabb pszicho ellenőrzéseket kapnak rendszeresen. Arra az esetre is utal amit kulturális percek rovatban említettem, hogy van beütése bőven de hajóskapitányi posztra bőven megfelelő.

Mert azt nehéz elképzelnem egy öngyilkossági, vagy ámokfutási tettének nincs pszichés, és személyiségbeli előjele mindezek ellenére fegyveres testület tagja lehetett csont nélkül.

Mindez az emberi társadalomban napjainkban jóléti államokban. Ahol évente mondjuk egy Mo-t nézve kb 2000 ember öngyilkos lesz.

Európára nézzük ugyanezt mondjuk legyen 100 k emberből 10 öngyilkos / év átlagban, ugye nálunk 100 k ból 20 környékén /év. Európai átlagot csak saccolni tudom de legyen 10 akkor lefelé kerekítettük. Az nagyjából 500 milliós népességre 50 k ember.

Egy európai kontinensen egyetlen év alatt 50.000 ember öngyilkos lesz és ez inkább lefelé kerekített szám. Mondjuk hogyan aránylik ehhez a problémához a gonosz tenoristák által sok év alatt kivégzett párszáz ember?

Minimum kellene vele egy kicsit társadalom megmaradási cicaharcok közben foglalkozni kiváltó okoktól, megelőzés lehetőségéig stb.

Nagyobb problémának tűnik vsz mint pl a melegek házassági szándéka, vagy Soros Gyuri bácsi miről elmélkedett a gonosz migránsok kapcsán. Azt sem hiszem azért végeztek magukkal mert értesültek róla létezik genderelmélet és ennyire megviselte őket. :)

Csak ezeket a dolgokat nem lehet egy egy hangzatos kijelentéssel megoldani. Ezeket sem.

Ezen javítani elég összetett kérdés lenne hosszútávú programokkal minden területen.