10 éves
banyaiz Előzmény: #808369Kicsi kockázatú ügyfél , mellette jó pénzforgalom a számláján . Az ilyet szeretik a bankok.
Mondjuk Ausztriában 4% körüli thm-el már egy ideje lehet így fixálni 10 évre. Nézegettem azokat csak hát ott euribor a bázis ami ugye negatív egy ideje. :)
Elképesztő nekem egyébként a jegybankoknál elhelyezett betétre és banközi hitelezésre negatív kamatok, és tartósan nem néhány hetes vagy 1-2 hónapos időszakra.
Kerek szemmel nézegettem, hogy még így sem pörög fel az infláció és mi lesz ebből.
Annyi még régen mikor azok jó kamatkedvezményes hitelek voltak magas állampapír hozamok mellett lehetett kötni. Arbitrázs ügyletet lehetett csinálni ha nem is kellett a hitel de mégis valaki igénybe vette. Most ezt nem lehet hiába ilyen nyomottak a hitelkamatok. Más szitu azért. Mert egy 10 éves állampapírhozam lehet talán 2-3% között.
Ez egy más helyzet. De azért nehéz elképzelnem 10 éves időtávon ilyen nyomott jegybanki kamatok maradjanak. Bár már ezt az időtávot se gondoltam volna, messze nem. Szóval az egy dolog mit tudok elképzelni az ügyben.