10 éves
banyaiz Előzmény: #808328Megnéztem ezt a hitelt, tényleg 4% alatt van a thm-je. Ez csak úgy lehetséges, hogy a banki marzsok terhére fixálták 10 évre mert annak is vannak költségei fedezze a bank a 10 éves kamatkockázatot.
Ez nekem új volt van ilyen 10 éves fixálással ennyire alacsony thm-el. 5-6% között tudtam a legjobbakat. Köszönöm , hogy mondtad.
Persze nem véletlenül kötötték ahhoz a feltételhez minimum 400 k havi , mert azért egy olyan ügyfélen akinek 400 k minimum érkezik havonta a számlájára kockázat kicsi + egyéb üzlet is akad azért vele 10 év alatt ami kompenzálja a kamatmarzs szerényebb. :)
Fogyasztóbarát Mnb-s cuccoknál egyik feltétel a kamatmarzs nem lehet több 3,5%-nál. Ugye bubor 0 környékén jelenleg tehát a bázis amire ráteszi bank a marzsot.
Azt nem tudom mennyiért tudja fedezni most 10 évre kamatkockázatot de ennek a thm-nek szerintem a fele környékét elviszi.
Nem kispályáznak az unicreditesek jó ügyfeleket akarnak úgy látszik becsábítani.
Meglátjuk mennyire nyomja le most ez az mnb-s jelzálogleveles buli a fedezeti költségeket. Ez kérdőjeles nekem de meglátjuk.
Ha viszont azt nézem chf libor , vagy euribor is negatív tartományban . A hitelező bank fizet a másik banknak hitelezhesse. :) Kemény pénzbőség. Ha ehhez képest nézem a bubor 0 környéki értékét abban lehet van még lefelé hely. :)
+ valamit még a 10-20 éves fedezeti költségeken ez az új mnb-s akció lenyom.
Talán még lesz lefelé hely a hitelkamatokban .