Regisztráció Elfelejtett jelszó

emellett nem tudok elmenni

MGHUN

Már egy jó ideje nem írtam a fórumra, de emellett nem tudok elmenni. Egész életemben Budapesten éltem, de ezt még sosem láttam. Legalább 30-szor utánanéztem, hogy ez a "csodálatos emlékmű" valóban a szabadság-téren van-e, és sajnos ott van. Elvileg a sarló kalapács is önkényuralmi jelkép, amit tilos (lenne) ilyen formában használni. Érdekes, hogy ez ellen egyik liberális párt sem rendez semmi tüntetést, és hogy a sokak szerint fasiszta orbán-kormány alatt is bírságot szabnak ki arra, aki csak festékkel megdobálja ezt a sz@rt. De gondolom, ha ez nem zavarja a többséget, akkor egy horogkeresztes és nyilaskeresztes emlékmű se, és az ellen se tüntetnének a például PM-hez hasonló pártok. Ez a szobor semmivel sem jobb, mint egy horogkeresztes emlékmű, főleg úgy, hogy a kommunista diktatúra legalább 100 millió emberéletet követelt, ami sokkal több, mint amennyit a nemzetiszocializmus.

Tudom, a tűzzel és lehet, hogy egy letiltással játszadozom, de ezt személyes okokból is ki kellett tennem és fel kell tennem a kérdést, kinek mi a véleménye erről? Arról, hogy ez még mindíg állhat?

Képtalálat a következőre: „szovjet hősi emlékmű”