Hozzászólás
prospero Előzmény: #802535Talán azért vadászott a felszabadult rabszolgákra a háborúban déli hadsereg, mert az unionista hadseregbe léptek be, egy háborúban? Volt egy olyan időszak, hogy a rabszolgákat felszabadítják, ha be illetve átállnak az északiakhoz...Nem tudom a választ egyébként.
Mindenesetre a győztesek mindig a jó fiúk.... akik soha nem gazdasági érdekből cselekedtek, hanem valamilyen jó ügy érdekében...akik aztán megírják a történelmet...a maguk kreálta ideológia mentén...
Például irakban is az volt a szent cél, hogy szaddam szörnyű diktatúráját megdöntsék...még egy remek hazugságot is gyártottak hozzá, hogy tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik....véletlenül sem az olajkincs, meg más politikai, gazdasági okok voltak a motiváló tényezők... :-)!
Szíria, arab tavasz stb., stb., - mindig a nyugat a jó fiú, aki valamilyen szent cél érdekében lép fel...
Hát kb. ennyire lehet valóságos, hogy a rabszolgaság eltörlése miatt tört ki az amerikai polgárháború...de persze lehet, hogy a habonyi média hatása alatt állok...bár a Mandiner most nem Simicskáé lett? :-)
Nem tudom egyébként milyen bűnöket követett el Lee tábornok a rabszolgáival szemben...mennyire igazak a régmúlt történelemben a győztes ideológia mentén megírt történetek .... viszont itt van ez a vallomás, amit saját kezével vetett papírra... rácsodálkoztam. Ennyi.