Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kinek jobb a négere?

matgab Előzmény: #802526

Wazz, megnéztem a Videoton meccset (eddig egyet sem láttam, csak a Fradi Mydtyland-et- azon is 4-et kaptunk).

Már azt sem értettem, hogy a korábbi Partizan játékosok mit picsogtak annyit az első meccs előtt... Mintha nem profik lennének és nem a Videotontól kapnák a pénzüket és mintha nem is akartak volna szinte (jól) játszani volt csapatuk ellen! Én azt hittem, mindjárt sérültet jelentenek az 5. percben... Hát ha annyira szeretik a Partizant, akkor maradjanak ott! Majd vesz a Vidi valaki mást.

Na visszatérve a mai meccsre...

Kapunk a 6. percben egy gólt aztán utána rohangálunk , mint a hülyék. Ilyen lassú embert, mint ez a Fiola?! Már kettő null a 25. percben. És itt vége is. Látszik a szemekben, hogy teljesen feladták, legszívesebben már mind hazamenne a luxusautóján, megkúrná inkább a luxusmacáját, csak nehogy megrúgja itt még valami vad szerb.

A bíró az már csak hab volt a tortán. A Fradi meccsen az az idióta kiállította a Fradi védőjét, pedig nem az ember ellen irányult a fault, itt meg kifejezetten utolsó védőként ziccert megakadályozva labda nélkül letarolja a támadót...! Mit gondolt a hülye bíró?? Utána meg Juhásznak egy ilyenért odaadja a 2. sárgát? Akkor már alig néztem, fel sem tűnt, hogy kiállították, de a meccs végi ismétlésen megnéztem, hogy miért.. Hát ez vicc- bár ennek már tétje semmi nem volt. Lehet ezeknek videobíró segítőjük, de ezek a bírók egytől egyig degenerált, hatalmi mámorban fürdőző idióták. Amúgy is hogy gondolja az UEFA, hogy 35-45 éves emberek képesek lekövetni 20-25 éves sportemberek mozgását?!

Na de visszatérve a Vidire és úgy egyáltalán a magyar mentalitásra. Miért van az, hogy egy Vasas idegenben vezet 3-1-re a 87. percben és a vége mégis 3-4 lesz az ellenfélnek? Olimpiai és VB meccseket döntőket képes bármely sportágban elveszíteni bármely csapat totál nyerő pozicióból az utolsó pillanatok után is.

De ha ellenünk elkezd vezetni a mérkőzés egy negyedénél, akkor kész feladjuk, esélyünk sincs, az edzők is tanácstalanok, a játékosokon látszik a csalódottság, a kétségbeesés, a belenyugvás, hogy ha itt kaptunk 2 gólt, akkor örüljünk neki, ha 8-ig meg nem áll az ellenfél!!

Ez mi a francért van? Valószínűleg történelmi hagyományból. Velünk többszáz éve mindenki feltörli a padlót, a törökök, a Habsburgok, a németek, a szovjetek és bizony a nyugat is. Elvették országunk két harmadát szinte egy puskalövés nélkül és előtte/utána is a két háborúban az ország férfijainak színe java maradt a fronton eltemetve.

Persze ezután jöttek a kommunisták és a nemzet természetes vezetőit az arisztokráciát kinyírták elüldözték és ment '56-ban az összes vállalkozó szellemű egyén is aki akart valamit elérni az életében.

Viszont a nemzeti büszkeség és a nemzeti öntudat teljes hiánya a merjünk kicsik lenni eszméje amely a kádári szocializmusban kiteljesedett egyesen vezet ehhez a mentalitáshoz. Sajnos ez ma már a néplélek része...